AK Parti Antalya Milletvekili Samani, hakkındaki

AK Parti Antalya Milletvekili Samani, hakkındaki eleştirilere cevap verdi


ANTALYA (A.A) - AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, hakkındaki eleştirilere cevap verdi.
     Samani, yaptığı yazılı açıklamada, 2B Yasasıyla devlet ile millet arasında sosyal barışın sağlanmasının amaçlandığını, bazı yerlerde rayiç bedellerinin yüksek çıkması sebebiyle oluşan mağduriyetleri, düzenlemelerle gidermeye çalıştıklarını kaydetti.
     Yapılan çalışmalara rağmen muhalefet partilerinin siyasi rant sağlama yönünde, hatta kanlı diyaloglara varan tahrikleriyle vatandaşı kışkırtmaya çalıştığını iddia eden Samani, Bugüne kadar çiftçimiz, köylümüz, milletimiz için hiçbir şey yapmayanlar, bugün köylümüzün sırtından siyaset yapmaya çalışıyorlar ifadesini kullandı.
     Samani, ana muhalefet partisi genel başkanının grup toplantısında kendisi, hükümeti ve partisiyle ilgili birtakım yanlış ve asılsız iddialarda bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:
     Sayın Kılıçdaroğlu nasıl bir hesap uzmanıdır ki kamuoyuna asılsız ve yanlış bilgiler veriyor. Bir ulusal gazetedeki habere göre, 2Bden siyasi rant sağlamak peşinde olan Kılıçdaroğlu, kendisine aktarılan bazı iddialar doğrultusunda Benim köyümde 2B rayiç bedellerinin düşük, komşu köylerde yüksek olduğunu söylemiş. Halbuki, Defterdarlıktan bu iddiaların doğru olup olmadığını araştırabilirdi. Ben, Aksunun Yurtpınar Mahallesindenim. Bitişiğimizde Murtuna Mahallesi var. Alaylı ve Kurşunlu da komşu köylerimiz. Yurtpınarda rayiç bedel fiyat aralığı iddia edilenin aksine komşu mahalle ve köylerden daha yüksektir. Topallıda ise rayiç bedel fiyat aralığı üçünden daha yüksek. Defterdarlık yetkililerine sebebini sorduğumuzda, Isparta yolunu gerekçe gösterdiler.
     Muhalefet partileri tarafından yapılan eleştirilerin aslında kendi zihniyetlerini ortaya koyduğunu kaydeden Samani, şöyle devam etti:
     Antalya Milletvekili olarak Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda 2B fiyatlarının düşürülmesi mücadelesi verirken, muhalefet partisi milletvekilleri hatta genel başkanı popülizm maksatlı ve imalı konuşmalar yapıyor. Muhalefet temsilcileri, bize yönelttiği eleştirilerle diyor ki, Biz olsaydık kendi fiyatlarımızı düşük tutardık. Onlar da böyle yapmıştır. Şahsıma ait bir metrekare dahi 2B arazisi yoktur. Olsa da olmasa da fark etmez. Antalya ölçeğinde Antalyanın tamamı, Türkiye ölçeğinde ise Türkiyenin tamamı ile ilgileniyoruz. 2B ya da başka mesele fark etmez, Antalyanın sorunu bizim sorunumuzdur. Muhalefetin aksine bizim bakış açımız bu şekildedir.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Antalya Milletvekili Samani, hakkındaki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER