AK Parti Batman İl Başkanı Güneştekin:

AK Parti Batman İl Başkanı Güneştekin: Halepçede öldürülen tüm mazlumları rahmetle anıyoruz


BATMAN (A.A) - AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, Halepçede öldürülenleri rahmetle andıklarını bildirdi.
     Güneştekin, yaptığı yazılı açıklamada, Halepçe katliamından sonra geçen her yılın, yaşanamayan on binlerce hayatın acısıyla daha da can yaktığını belirtti.
     Saddam Hüseyinin Iraktaki Kürt halkına yönelik kırım ve asimilasyon politikalarının en ağırının ve vahşisinin, 16 Mart 1988 yılında Halepçeye yaptığı saldırı olduğunu vurgulayan Güneştekin, Kürt halkını yok etmek için yapılan bu saldırıda binlerce insanın öldürüldüğünü, on binlercesinin ağır yaralandığını kaydetti.
     Halepçede kullanılan kimyasal silahların insanları öldürürken, diğer yanda tüm insanlığın vicdanında derin yaralar açtığını bildiren Güneştekin, açıklamasında şunlara yer verdi:
     Dün Halepçede susan insanlık, bugün Suriyede, Myanmarda, Filistinde körü, sağırı ve dilsizi oynuyor. AK Parti hükümeti ve Türkiye olarak her zaman olduğu gibi ırk, dil, din ayrımı yapmaksızın mazlumların yanında olmak için gereken tüm çabayı gösteriyoruz. Bir daha kardeş katliamları yaşanmasın, insanlığın ağır yaralı ruhu yitirilmesin ve iyileşsin diye zalimlere dur deyip mazlumlara kucak açmaya devam edeceğiz. Halepçede öldürülen tüm mazlumları rahmetle anıyoruz.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Nurten Aslan
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber AK Parti Batman İl Başkanı Güneştekin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER