AK Parti Batman Milletvekili Özdemir:

AK Parti Batman Milletvekili Özdemir: BDPli milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının, Türkiye demokrasisine herhangi bir katkı sağlamayacağına inanıyorum


BATMAN (A.A) - AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, BDPli milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının, Türkiye demokrasisine herhangi bir katkı sağlamayacağına inandığını söyledi.
     Özdemir, yaptığı açıklamada, parlamenter sistemin içinde milleti temsil eden milletvekillerinin dokunulmazlık zırhının mevcut olduğunu kaydetti.
     Türkiyenin demokratik bir ülke olduğunu ifade eden Özdemir, şunları söyledi:
     Hukuk çerçevesinde milletin vekile verdiği yetki ve iradenin yerinin TBMM çatısı olduğu gösterilmiştir. BDPli milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının, Türkiye demokrasisine herhangi bir katkı sağlamayacağına inanıyorum. Ancak bir gerçek var ki; milletvekilleri kendi sorumluluğunun bilincinde hareket ederek, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir mücadeleyi meclis çatısı altında yapmalıdır. Türkiyede yaşayan herkes bu şiddet karşısında demokratik tepkisini ortaya koymalıdır. Bu olaylara artık dur denilmesi lazım. Sivil toplum kuruluşları da siyasi partilere mensup kişiler olarak bizler de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Sema Kaplan
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber AK Parti Batman Milletvekili Özdemir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER