AK Parti Batman Milletvekili Özdemir:

AK Parti Batman Milletvekili Özdemir: Çözüm sürecinde Türklere ne kadar görev düşüyorsa, Kürtlere iki kat daha fazla görev düşüyor


BATMAN (A.A) - AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Çözüm sürecinde Türklere ne kadar görev düşüyorsa, Kürtlere iki kat daha fazla görev düşüyor dedi.
     Özdemir, Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen il danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Nevruz Bayramının hayırlara vesile olarak kutlandığını söyledi.
     Türkiyenin Kürt sorunu konusunda yıllarca ayağına prangalar vurulan hasta adam olarak görülen bir ülkenin, bu günününe bakmak lazım diyen Özdemir, Diyarbakırda bir konuşma yapıldı diye bakmamak lazım. Aslında Kürt sorunun çözümü konusunda baldıran zehiri içerim diyen cesur kahramana bakmak lazım dedi.
     Özdemir, yıllardır süren Kürt sorunu nedeniyle memlekette etkilenmeyen, zarar görmeyen kimsenin kalmadığını ifade ederek, şunları söyledi:
     Çatışma ortamında hayatını kaybeden 30 bin insandan 25 bini PKKlı ve bu toprakların çocukları, evlatlarıdır. Bu nedenle Türklere ne kadar görev düşüyorsa Kürtlere iki kata daha fazla görev düşüyor. Çözüm sürecinin her yerde anlatılması gerekiyor. Bu kutsal yolculukta üzerimize düşen görevi yapalım, süreci önemseyelim. Türkiyede silahlar susarsa, gelişmede büyük mesafe kat edecektir. Muhalefet partileri MHP ve CHPnin Diyarbakırda ki nevruz alanında, neden Türk bayrağı yoktu- şeklindeki eleştirileri yersiz. Eğer alanda Türk Bayrağı olsaydı, bunlar başka bahane bulurdu.
     Toplantıya, İl Koordinatörü AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Hamzaoğulları, İl Başkanı Murat Güneştekin ile partililer katıldı.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber AK Parti Batman Milletvekili Özdemir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER