AK Parti Elazığ Milletvekili Alpay:

AK Parti Elazığ Milletvekili Alpay: -Elazığ Bölge Hastanesinin yapımı yolundaki hukuki engeller ortadan kaldırıldı


ELAZIĞ (A.A) - AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Elazığ Bölge Hastanesinin yapımı yolundaki hukuki engellerin ortadan kaldırıldığını bildirdi.
     Alpay, yazılı açıklamasında, Elazığ Bölge Hastanesiyle ilgili sürecin Türk Tabipler Birliği tarafından açılan dava nedeniyle verilen yürütmeyi durdurma kararı üzerine kesintiye uğradığını anımsattı.
     Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları görüşmede kendilerine mahkemenin yürütmeyi durdurma kararındaki gerekçeyi de karşılayacak şekilde yapılacak yasal düzenlemenin problemi çözeceğinin ifade edildiğini dile getiren Alpay, bunun üzerine süreci yakından takip ettiğini belirtti.
     Sağlık Bakanlığınca hazırlanan ve Bakanlar Kurulunca 22 Aralık 2012de kararlaştırılan Sağlık Bakanlığınca kamu özel işbirliği modeli ile tesis yaptırılması, yenilenmesi ve hizmet alımı hakkında kanun tasarısının TBMMye gönderildiğini, bu tasarının TBMM Başkanlığında Plan ve Bütçe Komisyonuna, oradan da bir alt komisyon kurularak Plan Bütçe Komisyonuna havale edildiğini aktaran Alpay, alt komisyon çalışmalarına dokümanları önceden temin ederek katıldığını vurgulayarak, şu bilgileri verdi:
     Mevcut kanun tasarısına sadece sözleşmesi yapılmış olan bölge hastanelerinin dahil edilmiş olduğunu, Elazığ Bölge Hastanesi ile ilgili Yüksek Planlama Kurulu onayı alınmadığı ve sözleşme imzalanmadığı için bu kapsama dahil edilmeyeceğini öğrendim. Bakan ve Komisyon Başkanımızın uygun görmesi, kabul etmesiyle değişiklik önergesi hazırlanarak kanun tasarısının Geçici 1. Maddesine İhalesi yapılan işlerle birlikte, ihale işlemleri devam etmekte olanları da kapsayacak şekilde, değişiklik ilave edilmek suretiyle bir önerge ile gerekli düzenleme yapıldı. Alt Komisyon çalışmalarının devam ettiği sırada yapılan bu değişiklik önergesiyle Elazığ Bölge Hastanesinin yapımı yolundaki hukuki engeller ortadan kaldırıldı.
     Şuay Alpay, alt komisyonun çalışmalarını tamamlayarak kanun tasarısını esas komisyon olan Plan Bütçe Komisyonuna göndereceğini, tasarının kısa sürede TBMM Genel Kuruluna geleceğini belirterek, büyük bir aksilik olmadığı takdirde kanunlaşacağını ve hayalleri olan projenin gerçekleşeceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ömer Fansa
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber AK Parti Elazığ Milletvekili Alpay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER