AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu: -(Başbakan Erdoğanın Şangay Beşlisi ile ilgili açıklaması) Sayın Başbakanımızın buradaki mesajı, artık ABnin bu olumsuz tutumuna yeter diyor. Onların da bu mesajı alması gerekiyor


ANTALYA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Şangay Beşlisi ile ilgili açıklamaları konusunda, Sayın Başbakanımızın buradaki mesajı, artık ABnin bu olumsuz tutumuna yeter diyor. Onların da bu mesajı alması gerekiyor dedi.
     Mevlüt Çavuşoğlu, annesinin ölüm yıl dönümü dolayısıyla Alanyanın Türkler beldesindeki baba evinde düzenlenen mevlite katıldı.
     Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Şangay Beşlisi çıkışının ABye bir sitem olduğunu belirterek, Türkiyeye yapılan haksızlıkları, Başbakanımızın bu açıklamalarından sonra Avrupa da dile getirmeye başladı. Çok ağır, hakaret içeren yazılar yazılmaya başlandı. Türkiyenin karşısına engel çıkarmayan liderler ve ülkeler, AByi vizyonsuzlukla, Türkiye gibi bir potansiyeli görmemekle eleştirdiler diye konuştu.
     Türkiyenin her şeye rağmen birçok üyesinden daha çok AB üyeliğini hak ettiğini kaydeden Çavuşoğlu, Türkiyenin alternatif arayışı içerisinde olmasının doğal olduğunu dile getirdi.
     Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
     Türkiyeye böyle bir haksızlık edilirken, Türkiyenin başka uluslararası örgüt ve örgütlerle işbirliği yapabilmesi doğaldır. Türkiye, Şangay Beşlisine gözlemci üye de olur, ileride tam üye de olabilir. Bunun altında kimse bir şey aramasın. Türkiye, kendi aktif dış politikasını uygularken tabi ki çeşitli uluslararası örgüte üye olabilir, işbirliği yapabilir. Ama burada asıl mesaj şudur; AB Türkiyeye haksızlık yapıyor. Şu şartlarda bir kez daha ispatlandı ki Türkiye, AByi hak ediyor. Ama birkaç ülkenin kaprisi, tutumu ve paylaşmamak istememesi nedeniyle Türkiyenin önüne engel çıkarılıyor. Sayın Başbakanımızın buradaki mesajı, artık ABnin bu olumsuz tutumuna yeter, diyor. Onların da bu mesajı alması gerekiyor.
    
     -İsrailin Suriyedeki bazı hedefleri vurduğu iddiası-
    
     Çavuşoğlu, İsrailin Suriyedeki bazı hedefleri vurduğu iddiasıyla ilgili olarak ise şöyle konuştu:
     Suriye politikasında en net tavır Türkiye tarafından gösterildi. Suriye konusu öyle karmaşık hale geldi ki kimin kimi desteklediği belli değil. Bu konuda maalesef batılı ülkelerin de İsrailin de net politikaları yok. Türkiye dışında sağlam, yerinde duran ülke sayısı da fazla değil. İsrailin Suriyeyi neden vurduğu ve mevcut rejimin neden sessiz kaldığı bir muamma.
     Suriyedeki iç savaşın bir an evvel bitmesini istiyoruz. Çünkü en büyük sıkıntıyı Suriyeli kardeşlerimiz çekiyor. Suriyede karışıklık olduğu sürece bu tarz, anlamakta zorluk çektiğimiz durumlar ortaya çıkıyor. İnşallah oraya barış ve huzur gelir.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER