AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu: -Suriyedeki gelişmeleri görüyoruz. Artık yavaş yavaş durum netleşmeye başladı. İnşallah kısa süre sonra Suriyedeki problemler de çözülür


ANTALYA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriyedeki gelişmeleri görüyoruz. Artık yavaş yavaş durum netleşmeye başladı. İnşallah kısa süre sonra Suriyedeki problemler de çözülür dedi.
     Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamlığı himayesinde Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Turizm Tanıtım Vakfı (ALTAV) organizasyonuyla Alanya Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiyenin çok önemli bir dönemeç yaşadığını belirtti.
     İsrailin Türkiyeden özür dilemesiyle Ortadoğuda dengelerin değiştiğini ifade eden Çavuşoğlu, Barışın ve istikrarın tekrar inşa edilmesi için fırsat doğdu. Bunları iyi değerlendirerek hem bölgedeki işbirliğini hem de özellikle Filistinin yeniden kalkınması için gayret sarf ediyoruz. Diğer taraftan Suriyedeki gelişmeleri görüyoruz. Artık yavaş yavaş durum netleşmeye başladı. İnşallah kısa süre sonra Suriyedeki problemler de çözülür diye konuştu.
     Uluslararası ilişkilerde sürekli dostluğun veya sürekli düşmanlığın değil, ülkelerin karşılıklı çıkar anlaşması olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, bazen bu çıkar anlayışının tek taraflı olduğunu, bunun ülke içinde ve dışında sorun çıkarabildiğini kaydetti.
     Çözüm sürecine değinen Çavuşoğlu, Yıllardır mücadele edilen bir beladan inşallah ülkemizi kurtarırsak yeniden şaha kalkma ve yeniden hamle içinde olacağız. Bunlar Türkiyenin geleceği, 2023 ve 2071 hedefleri için potansiyelimizi harekete geçiren güzel şeyler diye konuştu.
     Çavuşoğlu, turizmde yeni imkanlar oluştuğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Yeni fırsatlar çıkıyor diye turizmde her şey yolunda demek değil. Turizmin sorunsuz bir sektör, dikensiz gül bahçesi olduğunu söyleyemeyiz. Dolayısıyla hem fırsatlar hem yaşanabilecek sorunlar var. Fırsatları tek başına biri kullanamayacağı gibi karşılaşabileceğimiz sorunlar için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu iş tek başına yapılacak bir iş değil. Bir bütün olarak ele almak gerekiyor.
     Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ise yapılan toplantılarla sezon öncesi sorunları görüştüklerini, daha iyi bir turizm sezonu geçirmek istediklerini söyledi.
     Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da Alanya ve turizm için yol haritası çizmek amacıyla toplantı yapıldığını bildirerek, Sezon hemen hemen başladı. Bu sezon geçen sezondan daha iyi olacağına inanıyorum ama turistin gelmesi yetmiyor. Turisti memnun şekilde göndermemiz gerekiyor. Bunun için tekneciden otelciye kadar herkesin sorumluluğu var dedi.
     Daha sonra basına kapalı devam eden toplantıya katılan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri görüşlerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER