AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik Konyada -Türkiyenin itibarı büyük, aktif ve etkin bir dış politikamız var. Türkiye sağlam bir kaptanla yoluna devam ediyor. Başımızda Başbakanımız, halkın duası ve desteği devam ettiği sürece, ger


KONYA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Türkiyenin itibarı büyük, aktif ve etkin bir dış politikamız var. Türkiye sağlam bir kaptanla yoluna devam ediyor. Başımızda Başbakanımız, halkın duası ve desteği devam ettiği sürece, gerek yerelde gerek genelde halkımızın yüzünü güldürmeye devam edeceğiz dedi.
     Çelik, bir dizi açılış ve ziyaret için geldiği Konyada, Karatay Belediyesi Kongre ve Gençlik Merkezi Temel Atma Törenine katıldı. Çelik, burada yaptığı konuşmada, Konyaya her geldiğinde kenti gelişmiş ve değişmiş olarak gördüğünü söyledi.
     Konyanın modern bir şehir görünümüne kavuştuğunu aktaran Çelik, Yeşilliğinden, refüjlerin düzenlenmesine, çiçeklerinden, yollarında üst geçit ve alt geçitler bulunmasına kadar, Konya modern ve muhteşem bir şehre dönüşmüş. Her tarafta yeni yeni şantiyeler var, şehir adeta şantiye halinde. Bu değişim ve dönüşüm faaliyeti devam ediyor. Bundan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek başta olmak üzere ilçe belediye başkanlarımızı ve katkısı olan herkesi tebrik ediyorum diye konuştu.
     Türkiyede şehirleri çok daha modern, yaşanır, hayatın zevkle devam edeceği şehirler haline getireceklerini söyleyen Çelik, şunları kaydetti:
     Böyle bir kararlılığımız var. Türkiyenin itibarı büyük, aktif ve etkin bir dış politikamız var. Türkiye sağlam bir kaptanla yoluna devam ediyor. Başımızda Başbakanımız, halkın duası ve desteği devam ettiği sürece, gerek yerelde gerek genelde halkımızın yüzünü güldürmeye devam edeceğiz. Gençlik merkezimiz hayırlı olsun.
     Eskiden beri tarım kenti olan Konyanın 4 tanesi resmi, 10dan fazla organize sanayi bölgesi ile sanayi ve ticaret kenti haline de geldiğini ifade eden Çelik, şöyle devam etti:
     Konya, kültür, tarih ve turizm merkezi. 5 yıldızlı otellerin sayıları gittikçe artıyor. Belki Konyada kum, deniz, güneş turizmi yok. Ama dünyada tatil turizmi ikiye ayrılıyor. Bir de kültür turizmi var. Kültür turizminde insanlar daha aktiftir, daha fazla para harcarlar ve esas turizm, dünyadaki kültür turizmidir. Konya, Selçuklu Devletinin başkenti olması nedeniyle, Osmanlı Devleti zamanında da bir kültür, ilim merkezi olması sebebiyle bu bölgede çok büyük potansiyel sunuyor. Eğer hedefiniz 10 milyon turisti ağırlamaksa, tabii ki yapılması gereken daha çok iş, gidilecek daha çok mesafe var. Bu potansiyel, bu birikim Konyada var.
    
     -Onlara doğru adresi göstermemiz lazım-
    
     Konyanın 4 üniversitesi, 3 tıp fakültesi olan Türkiyedeki nadir şehirlerden birisi olduğunu vurgulayan Çelik, şunları ifade etti:
     Çocuklarımıza yanlış yapma dediğimiz zaman, onlara doğru adresi göstermemiz lazım. Eğer kültür merkezlerimiz olmazsa, ilim-irfan yuvaları olmazsa, gençliği yanlış yerlerden ve yanlış alışkanlıklardan alıkoyamazsınız. Çocuklarımızdaki enerjiyi güzele, hayıra kanalize ederek, o enerjisini boşaltmasını sağlayabiliriz. Nefret insanda var olan bir duygudur. Nefret etme demeyin, nefret duygusundan nefret etmesini sağlayın. Yanlışa karşı, savaşa, haksızlığa, zulme, kötülüğe karşı nefret etmesini sağlarsan, o çocuğu eğitmiş olursun. Dolayısıyla bir üniversitenin yanında yeni yeni gelişmekte olan, çok büyük hamleler yapan Karatay ilçemizde Gençlik ve Kongre Merkezinin temelinin atılmış olmasını hayırlı bir hizmet olarak görüyorum.
    
     -Mimari, sükunet halindeki felsefedir-
    
     Tarihi mimariye karşı haksızlık yapıldığını anlatan Çelik, şunları kaydetti:
     Bizim, dünyanın en seçkin mimari tarzlarından birisi Selçuklularla gelen, Osmanlılarla zirveye ulaşan bir mimarimiz var. Ankarada Cumhuriyet kurulurken bir Ulus mimarisi var. Mimar Kemalettine baktığınız zaman neo-klasik dediğimiz bir mimari tarz var ve binaların bir kişiliği, bir kimliği var. Ulustan başlayın, Dil Tarih Coğrafya Fakültesine kadar gelin, bu şekilde. Sıhhiye köprüsüyle birlikte züppelik başlar. İhtiyaç ağırlıklı beton yığınlarıyla doldurmuşuz biz Ankarayı. Daha sonra da devam etmiş. Belediye başkanlarımızın kulaklarına küpe yapması gereken, Alman Hegelin bir sözü var. Diyor ki; Mimari, sükunet halindeki felsefedir. Mimari, suskun felsefedir, cisimleşmiş felsefedir. Bir milletin estetik kaygısını mimariden daha iyi yansıtan, ortaya koyan başka bir şey hayal edemezsiniz. Halka, abuk subuk evler yapmayın dediğimiz zaman, önce hükümet konaklarımızı, adliye saraylarımızı, okullarımızı, postanelerimizi, kongre ve kültür merkezlerimizi devlet olarak vatandaşa numuneler halinde inşa etmeliyiz. Devlet yanlış yaparsa, vatandaşa, neden doğruyu yapmıyorsun deme hakkına sahip olmaz. Bu mimari eserler seçilirken geleneksel mimarimizden ilham alan, ondan esintiler olan, modern mimarinin bütün imkanlarını bünyesinde barındıran mimari eserler ortaya koyabilmemiz gerekiyor.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Konyanın 4 üniversitesiyle, yaklaşık 300 bin öğrenci sayısıyla ve genç nüfusuyla eğitim kenti haline geldiğini söyledi.
     Bu özelliği ile kentte çeşitli ihtiyaçların da doğduğunu anlatan Akyürek, En başta kütüphaneler, kültür merkezleri, spor tesisleri gibi binalara ihtiyacımız var. Konyanın eğitim kenti haline gelmesini sağlayan, emek veren herkese teşekkürlerimi iletiyorum. 21. yüzyılda Konyamızı tarihteki önemine kavuşturmak, dünyanın sayılı kentleri arasına sokmak için bu hedef doğrultusunda adım adım ilerliyoruz diye konuştu.
     Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise 2004 yılından bu yana 250 bin konut, adliye binası, KTO Karatay Üniversitesi ve temeli atılan Karatay Kongre ve Gençlik Merkeziyle bulundukları alanın tamamının hizmete açıldığını belirtti.
     Temeli atılan kongre merkezinin Konyanın ihtiyacı olduğunu vurgulayan Hançerli, 1500 kişilik bir kongre salonunun temelini atıyoruz. Çok güzel mekanlara kavuşuyoruz. İnşallah daha da güzel hizmetlere birlikte kavuşacağız. Kongre merkezimiz, Hz. Mevlananın diyarına hayırlar getirsin dedi.
     Akabe Mahallesine yapılan kongre merkezinin, 5 bin 948 metrekare arsa üzerinde toplam inşaat alanı 7 bin 380 metrekare olarak projelendirildiği bildirildi.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER