AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: -Farklılıklarımızı koruyarak bu ülkede huzur ve barış içerisinde, onurlu vatandaşlar olarak yaşayabiliriz. Yeter ki fitnecilere, bölücülere, huzuru bozan insanlara prim vermeyelim


VAN (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Farklılıklarımızı koruyarak bu ülkede huzur ve barış içerisinde, onurlu vatandaşlar olarak yaşayabiliriz. Yeter ki fitnecilere, bölücülere, huzuru bozan insanlara prim vermeyelim dedi.
     Vanda 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerde ağır hasar gördüğü için yıktırılan İnönü İlköğretim Okulunun yerine, Erzincanlı işadamı Hacı Ali Akın tarafından yaptırılacak 18 derslikli okulun temeli, törenle atıldı.
     Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, depremin ardından tüm ülkenin, Vanın yaralarını sarmak için seferber olduğunu belirterek, depremin hemen sonrasında gerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın gerekse başbakan yardımcıları ve bakanların kente geldiğini, yapılan çalışmaları yerinde incelediğini söyledi.
     1974 yılında Gevaş ilçesinde yaşanan sel felaketinde evleri yıkılan vatandaşlara, 30 yıl sonra iktidara gelen AK Parti hükümetinin ev yaptırarak teslim ettiğini anımsatan Çelik, şöyle konuştu:
     Önceden deprem, sel, yangın olurdu, vatandaş kendi çilesiyle baş başa kalırdı. Artık bu şefkat devleti var. O ceberut devlet tarihe karıştı. O devleti elimizin tersiyle gömdük. Şimdi vatandaşını baş tacı yapan, vatandaşın derdiyle dertlenen, onun sevincini kendi sevinci kabul eden bir devlet var. Millet, devlet içindir tezini elimizin tersiyle bir kenara bıraktık. Devlet, millet içindir. Halkın olmayan bir devletin anlamı yok.
     Kentte yaşanan depremlerden bin 50 dersliğin etkilendiğine dikkati çeken Çelik, TOKİ tarafından kentte yaptırılacak 25 okul ve 2 bin dersliğin inşaat halinde olduğunu ifade etti.
     Kısa sürede yaraların sarılmasında gerekli hassasiyeti gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğana ve bakanlara teşekkür eden Çelik, Van depremi bir şeyi daha ortaya çıkardı. Mevlana diyor ki ne sen bensin, ne ben sen. Ben de senim, sen de bensin. Vanda deprem oldu, Konyalı banane demedi. Bilecikli, Çanakkaleli, Edirneli, Rizeli, Trabzonlu, Kahramanmaraşlı, Hataylı, Adanalı, Niğdeli de demedi. Türkiye yardım oldu, Vana aktı diye konuştu.
    
     -Fitnecilere, bölücülere prim vermeyelim
    
     Türkiyede yaşayan insanların ırkı, ana dili, bölgesi ne olursa olsun, ortak tarih ve coğrafyanın bu insanları kardeş yaptığını anlatan Çelik, şunları kaydetti:
     Ortak bir vatanımız, müşterek menfaatlerimiz var. Farklılıklarımızı koruyarak bu ülkede huzur ve barış içerisinde, onurlu vatandaşlar olarak yaşayabiliriz. Yeter ki fitnecilere, bölücülere, huzuru bozan insanlara prim vermeyelim. Bu memlekette ne zaman güzel bir şey olsa, Kürtçü ırkçılar da Türkçü ırkçılar da bundan rahatsız oluyor. Ama biz bu iki ırkçı grubu da kendi ırkçılıklarıyla baş başa bırakıp yolumuza devam edeceğiz. Kürtçe seçmeli dersi kondu, baktık Kürtçü ırkçılar da rahatsız olmuş, Türkçü ırkçılar da rahatsız olmuş. Niye, çünkü huzur gelirse o beylere ekmek kalmayacak, istismar kapısı da kapanacak, istismar edilecek bir şey kalmayacak. Ama onlar rahatsız olsa da sağ duyu, aklı selim bu ülkede hakimdir, hakim olacak. Eski devlet aklı, yerini yeni devlet aklına bırakmıştır. Halkıyla birlikte olan yeni devlet aklına yerini bırakmıştır. Milletiyle, devletiyle İnşallah yaralarımızı saracağız, yolumuza devam edeceğiz.
     İş adamı Hacı Ali Akın da Erzincanın Kemaliye ilçesinden 1960 yılında İstanbula göç ettiğini ve 1970 yılından bu yana hayır işleri ile uğraştığını bildirerek, Vana okul yaptırmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.
     Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, işadamı Akın ve Vali Münir Karaloğlu temele ilk harcı bıraktı.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER