AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: "Çözüm süreciyle ilgili yaptığımız ankete göre, yüzde 70i, Ben bu hükümetin başlattığı sürece taraftarım diyor. Şimdi bir densiz çıkar da Kocaelinin yüzde 75i hain derse yuh deriz"


KOCAELİ (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, çözüm süreciyle ilgili yaptıkları ankete göre, halkın yüzde 70inin, "Ben, bu hükümetin başlattığı sürece taraftarım" dediğini söyledi.
     Yunus Emre Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisinde, "Küreselleşme sürecinde Türkiye" konulu bir konuşma yapan Çelik, Türkiyenin, ayaklarındaki bağlardan, prangalardan, önündeki takozlardan kurtulduğu zaman dünyanın sayılı ülkelerinden biri olacağını söyledi.
     Türkiyenin emin ellerde olduğunu ifade eden Çelik, Emin bir şekilde, bu fırtınalı okyanuslarda yolumuza devam ediyoruz diye konuştu.
     "Allah Türkiyenin yolunu açık etsin" diyen Çelik, şunları kaydetti:
     "Çözüm süreci ile ilgili yaptığımız ankete göre, halkın yüzde 70i Ben bu hükümetin başlattığı sürece taraftarım diyor. Şimdi bir densiz çıkar da Kocaelinin yüzde 75i hain derse yuh deriz. Dostumuzu düşmanımızı iyi bileceğiz. Bindiğimiz dalı iyi tartacağız. Aksi takdirde kusura bakmayın bireysel de olsa, kitlesel de olsa sonumuz iyi olmaz. Biz belasını değil, mevlasını arayan, halkın güzellikler içerisinde olmasını isteyen, 76 milyonun bütün renklerini muhafaza ederek, bir gökkuşağı toplumu oluşturmasını isteyen bir yönetim, bir siyasi iradeyiz."
    
     -"Hain ve ihanet ifadelerini asla hak etmiyoruz"-
    
     Çelik, AK Partinin gece gündüz demeden çalıştığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın milletin refahı için uğraştığını dile getirerek, "Biz, ona nasihat ediyoruz. Ya Sayın Başbakanımız biraz da dinlen. Şu kadar zaman da çok yıprandın. Gece yok gündüz yok, ses kalmadı Bize, yapılacak çok iş var ve ömür çok kısadır diyor" ifadesini kullandı.
     Türkiyenin her ili ve ilçesine gittiklerini, vatandaşa bu şekilde hizmet verdiklerini anlatan Çelik, yarın Yalova, İstanbula, gelecek hafta da Kuzey Iraka gideceğini kaydetti.
     Çelik, eskiden Başbakanların Ankarada "kuluçkaya oturduğunu", bakanların da otellerin şezlonglarından ülkeyi yönettiğini sandığını belirterek, "Biz bu ekip, hain ifadesini, ihanet ifadesini asla hak etmiyor. Bunu söyleyenler çirkindir" dedi.
     Halkın doğruyu bildiğini, yaptıkları şeyleri halka anlatmak için çok büyük çaba içerisinde olduklarını ifade eden Çelik, "Bekara hatun boşamak kolaydır derler ya... Mesele bu. Elleri taşın altında değil, bizim gövdemiz taşın altında diye konuştu.
     Kocaeliye gelen Akil İnsanlar Heyetini protesto eden kişi sayısının 20-30 kişi, büyük bir camia olan ODTÜde de sorun çıkaranların 100-200 kişi olduğuna dikkati çeken Çelik, sessiz makul çoğunluğun, gürültülü çoğunluğa bazen esir kaldığını belirtti.
     Çelik, Kocaelinin sağduyulu bir şehir olduğunu, insanların terör sorununun bitmesini istediğine vurgu yaparak, AK Partinin milli onurdan, haysiyetinden taviz vermediğini anlattı.
     Kocaelinin 200 kişinin tavrıyla anıldığını dile getiren Çelik, "Biz yolumuza devam edeceğiz. Onlar gürültü yapsın, biz iş yapalım şeklinde konuştu.
    
     -"Irkçılarımıza tahammül edeceğiz"-
    
     Çelik, MHPnin darbeden önce en çok oyu 1977 seçimlerinde aldığını, 17 milletvekili çıkardığını belirterek, "Rahmetli Alparslan Türkeşin karizmasına rağmen. Devlet Bahçelinin yönetimindeki MHP, 1990lı yıllarda, terör tırmandıkça oylarını artırdı. 1990lı yılların özelliği neydi- Her yıl yaklaşık bin güvenlik mensubu şehit oluyordu. Türkçülükle Kürtçülük, birbirini besleyen 2 damardır. MHP, BDP birbirini besleyen partilerdir" ifadesini kullandı.
     Çözüm süreci gerçekleştikten sonra da MHP, BDP ve uç görüşlere sahip insanlarla bir arada yaşamak zorunda olduklarını vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:
     "Fikrilerimiz farklı olabilir, hakaret etmeden fikirlerimizi söylemeye devam edeceğiz. Dünyanın her yerinde uç fikirlere sahip ırkçı partiler, gruplar var. Bütün dünya, onlara nası tahammül ediyorsa biz de kendi ırkçılarımıza tahammül edeceğiz."
     Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Çelik, Başbakan Erdoğanın açılışlarda "Allahın izniyle" kelimesini kullanmasına bir köşe yazarının yaptığı eleştirilerle ilgili görüşünün sorulması üzerine, "Bırak bazı insanlar saçmalama hakkını kullansın. O da saçmalama hakkını kullanmış" yanıtını verdi.
    
     Muhabir: Şengül Oymak
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER