AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Denemeç:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Denemeç: -Türkiyenin gücünün artmasını istemeyen birtakım ülkeler var


MANİSA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, Türkiyenin gücünün armasını istemeyen birtakım ülkeler var dedi.
     Turgutluda gerçekleştirilen Siyaset Akademisi programına katılmak üzere Manisaya gelen Denemeç, partisinin il başkanlığında gazetecilere açıklamalarda bulunduktan sonra, soruları yanıtladı.
     Bir gazetecinin Türkiyenin AB üyeliğiyle ilgili sorusunu yanıtlayan Denemeç, ABye tam üyelik bizim iktidarımızla ivme kazandı. Fakat kazanılan ivmede 2008 yılından sonra ABnin sıkıntıya girmesi ve onların kendi problemleri nedeniyle yavaşlama oldu ifadelerini kullandı.
     Türkiyenin gücünün artmasını istemeyen birtakım ülkeler var diyen Denemeç, şöyle devam etti:
     Ama Türkiye ABye tam üyelik için mücadele eden bir ülke. Bunu gerçekleştirir veya gerçekleştiremez, bu hiç önemli değil. Bizim için önemli olan o mücadeleyi yerine getirmek ve oradaki kurumsal yapıyı hem demokrasi anlamında hem de ekonomi anlamında ülkemize kazandırmaktır. Türkiyenin ekonomik büyümesinin ABye ne kadar katkı verebileceğini anladılar. Burada gücünü kaybetmek istemeyen ülkeler var. Türkiyeye belirli engeller çıkartıyorlar. Odaklanacağımız konu Türkiyeyi ileriye götürecek ekonomik yapıyı kurmak. Ondan sonra onlar bizi kollarını açarak isteyeceklerdir. O zaman kararı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları verecek.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Denemeç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER