AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Denemeç:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Denemeç: -AK Parti yüzde 50 ile Türkiyenin en güçlü partisi olarak yoluna devam ediyor


KIRIKKALE (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, AK Parti yüzde 50 oy oranı ile Türkiyenin en güçlü partisi olarak yoluna devam ediyor dedi.
     Afyonkarahisardaki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı Ahmet Sandalcının cenaze töreninin ardından AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığını ziyaret eden Denemeç, burada yaptığı açıklamada, AK Partinin anket sonuçlarını yayınlamadıklarını belirterek, oy oranlarının 2011 genel seçimlerinin altında değil, daha üzerinde olduğunu söyledi.
     Seçimin ardından yaklaşık 14-15 ayın geçtiğini ifade eden Denemeç, şöyle konuştu:
     Demek ki 12-13 anket yapıldı. 13 anketin hepsi de seçim sonuçlarının üzerinde çıktı. Anketleri 3 farklı şirkete yaptırıyoruz. Şöyle demek gerekirse yüzde 50,5 ile yüzde 52,5 bandı arasında bunda tabii hata olabilir, anket olduğu için. Yüzde 50inin üzerinde bir oy oranı ile AK Parti en güçlü parti olarak yoluna devam ediyor. Anketlerin tamamı böyle. Bizim iki yerel seçim tecrübemiz oldu, 2004 ve 2009. İkisinde de konjonktür daha farklıydı, şimdi daha da farklı. 2013 yılında yapılacak olan seçimlerde TBMM açıldıktan sonra anayasa değişikliğiyle beraber, seçim öne alınırsa büyük ihtimalle bir yıl sonra seçim gözüküyor. Seçime gireceğiz. Geçmiş seçimlerde de yapıyorduk, artık çok daha kurumsal yapı içerisinde bu seçimden önce de büyük bir 350 bin denekli büyük bir örnek grubuyla kamuoyu yoklaması yaptık. 20 bin ve üstündeki nüfuslu yerleşim yerlerinde. Burada çok farklı sorular sorduk, hangi partiye oy veriyorsun- Belediye başkanıyla ilgili, başkanın icraatlarıyla ilgili, bu fark etmiyor. Ak Partili ya da diğer partili, genel bir resmi ortaya çıkarttık.
     Gelecek yılki seçimlerden 3-4 ay önce de geniş kapsamlı anket çalışması yapılacağını dile getiren Denemeç, şunları kaydetti:
     Geçtiğimiz günlerde yapılan anketin üzerinden takriben bir yıl geçmiş olacak. Aradaki değişimi göreceğiz. Çünkü bu sonuçlara göre, bazı belediye başkanlarımızı uyaracağız. Bir değişiklik olursa ala ama geriye gidiş veya değişmeyen bir olumsuzluk olursa bunu da değerlendirmemiz lazım. Çünkü bu arkadaşlarımız vatana hizmet, vatandaşa hizmet etmek için bu görevlere talip olmuşlardır. Seçilmişlerdir. Hizmetlerinde başarılılarsa önemli kriterde şu partimizin genel bir oyu vardır, seçmen nezdinde, bir seviyesi var. O seviyenin üzerinde veya o seviyeye civarında teveccüh gösteren arkadaşlar bizim kabulümüz zaten. Ama onun çok altında düşen bir durum söz konusu ise yani biz herhangi bir arkadaşı aday yaptığımızda partinin ismiyle o arkadaş daha çok oy alabilecekse demek ki burada bir vatandaş nezdinde memnuniyetsizlik söz konusu. Bu da seçimden önce oluşturulacak olan komisyonlarda yeni aday arkadaşlarımızın belirlenmesinde kriter olacaktır. Dediğim gibi bilimsel olarak çalışıyoruz, burada hedefte vatandaşa en iyi hizmeti verecek olan arkadaşların tespit edilmesidir.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Denemeç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER