AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Denemeç:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Denemeç: -Eğer anayasayı değiştiremiyorsanız başkanlık ve yarı başkanlık sistemini konuşmanın çok fazla bir anlamı yok -Anayasanın değiştirilmesini canı gönülden istiyoruz ancak değiştirilm


KONYA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, Eğer anayasayı değiştiremiyorsanız başkanlık ve yarı başkanlık sistemini konuşmanın çok fazla bir anlamı yok dedi.
     Denemeç, Konevi Kültür Merkezinde düzenlenen partisinin Konya 28. İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, ülkenin hak ettiği seviyeye getirilmesi için çok çalışılması gerektiğini söyledi.
     30 Eylülde yapılacak kongre sonrası partide bir takım değişiklilerin olup olmayacağının tartışıldığını ifade eden Denemeç, verilen görevi herkesin layıkıyla yerine getirmek durumunda olduğunu belirtti.
     AK Partinin cumhuriyetin kuruluşundan bu yana kurulan en kurumsal parti olduğunu dile getiren Denemeç, şunları kaydetti:
     Bunun rahatlığını yaşıyoruz. Bu bizim verdiğimiz hizmetlerin kalitesine de yansıyor. Karşılığını da alıyoruz. Bu parti iktidara geldi ve girdiği her seçimde oyunu artırarak iktidarını perçinledi. Demek ki vatandaşımız Arkadaş siz doğru yapıyorsunuz. Hizmetinizi düzgün yapıyorsunuz. Ben de size oyumu veririm diyor. AK Parti olarak biz ideoloji partisi değiliz, hizmet partisiyiz. Hizmet götürdüğümüz için vatandaş nezdinde itibarımız var.
    
     -Anayasa çalışmaları-
    
     TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki komisyonun yeni anayasa çalışmalarına devam ettiğine dikkati çeken Denemeç, bütün partilerin yeni anayasa için söz verdiğini aktardı.
     Denemeç, anayasa yapımı için sürenin kısaldığını, yeni dönemin ardından art arda seçimlerin yapılacağını vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:
     Anayasa değişikliğini yapacağız diye kimse o koltuktan kalkamıyor ama AK Partinin dışından pek anayasa değişikliği yapılsın taraftarı olan parti de yok gibi. Bunu da bilmek lazım. Süre kısalıyor. Yapılırsa ancak bu dönemde yapılır. Biz 2002 yılından 2012 yılına, üzerinde değişiklikler yapılsa da bu anayasa ile geldik. Elimiz kolumuz bağlıydı. Buna rağmen bu ülkeye bir değişim yaşattık. Anayasanın değiştirilmesini canı gönülden istiyoruz ancak değiştirilmezse de biz icraatlarımıza devam ederiz.
    
     -Başkanlık sistemi-
    
     Başkanlık ve yarı başkanlık sistemini tartışmanın gereğinin olmadığını belirten Denemeç, Ben başkanlık sistemini partinin kuruluş aşamasından beri destekliyorum ama şimdi bunları konuşmanın çok ehemmiyetinin olmadığını düşünüyorum. Neden- Çünkü bu ancak bir anayasa değişikliğiyle olabilecek bir durum. Eğer anayasayı değiştiremiyorsanız başkanlık ve yarı başkanlık sistemini konuşmanın çok fazla bir anlamı yok dedi.
     Denemeç, daha sonra ilçe başkanlarına plaket verdi.
    
     Muhabir: Mümin Altaş / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Denemeç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER