AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli Bingölde: Öyle bir yaklaşım öyle bir sağduyu var ki halkımızda, artık bu örgütün adeta ithal teröristlerle çalıştığını görüyoruz Sevincin de, zulmün de ideolojisi olmaz (Fotoğra


BİNGÖL (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Öyle bir yaklaşım, öyle bir sağduyu var ki halkımızda, artık bu örgütün adeta ithal teröristlerle çalıştığını görüyoruz dedi.
     Çeşitli temaslarda bulunmak üzere beraberinde AK Parti Ekonomi İşleri başkan yardımcıları Esen Ermiş ve Erdin Özel ile kente gelen Gedikli, valiliği ziyaret ederek Vali Mustafa Hakan Güvençerden kentin sorunlarıyla ilgili bilgi aldı.
     Gedikli burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illeri ziyaretleri kapsamında kente geldiklerini, Bingölde çeşitli ziyaretler gerçekleştireceklerini söyledi.
     Türkiyede son zamanlarda önemli gelişmeler yaşandığını, bazı acılar yaşandığını ifade eden Gedikli, yaşanan acılara karşı milletin ortaya koyduğu sağduyulu yaklaşımın sadece Türkiyede değil, dünyada da yankı bulduğunu kaydetti.
     Acılardan kaos çıkarmaya çalışanlar yine avuçlarını yaladılar ifadesini kullanan Gedikli, Gaziantepte meydana gelen bombalı saldırıyı hatırlatarak, milletin engin sağduyusuyla bu saldırıya gereken cevabı verdiğini belirtti.
     Gedikli, yaşanan acıların sağduyulu davranmaya mani olmadığına dikkati çekerek şöyle dedi:
     Bu ülkenin insanı acıyı da, sevinci de paylaştıkça var olan bir millet. Çünkü biz aynı çatı altında yaşıyoruz. 75 milyon insan olarak milletçe aynı çatı altında varız ve bir bütünüz, tek yüreğiz. Bunu da bu gelişmeler karşısında ortaya koyduğumuz tavırla cümle aleme göstermiş olduk. Aynı çatı altında yaşayan insanlar farklı etnik kökene ve mezheplere sahip olmasına rağmen aynı değerleri paylaşıyor. Ortak değerlere, ortak bir geçmişe sahibiz. Bu değerlerin en başında maneviyat geliyor. Bizi bir arada tutan çok önemli manevi bağlar var. Bu bağlar bizi daha da güçlü kılıyor. Öyle ki; Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bu millet çok önemli alimler, Allah dostları ve insanlar yetiştirdi. Yani bu yetişen insanların, bu millete kattığı çok önemli değerler var. Çanakkalede aynı ruhla birlikte savaştık, mücadele ettik. Etnik kökenimiz, mezheplerimiz farklı olsa da hepimiz komşumuzun bayramını kutlar, cenazesine koşar, düğünü olduğunda sevincini paylaşırız. Bunu bir kere daha göstermiş olduk.
    
     -Zulme zemin hazırlayanlar zalimdir-
    
     Bülent Gedikli, acının ve sevincin milleti ve ideolojisi olmadığı gibi zulmün de ırkı olmadığını söyledi.
     Zulme zemin hazırlayanlar bizden değildir diyen Gedikli, Türk milletinin geleneğinde basiret, sabır ve azim bulunduğunu vurguladı.
     Gedikli, bunu milletin her seferinde değişik vesilelerle ortaya koyduğunu ifade ederek, Sevincin de zulmün de ideolojisi olmaz. Bizim geleneğimizde ne ırkçılık ne faşizm var. Geleneğimizde hoşgörü, sağduyu, basiret vardır. Bu bağların ne kadar güçlü olduğunu, aynı çatı altında yaşamanın ne kadar önemli olduğunu milletimiz cümle aleme göstermiştir. Bizim asla kitabımızda acizlik yazmaz, ama hak edene de anladığı dilden cevap vermesini biliriz. Bu cevabı özellikle bölgedeki halkımız zaten doğrudan doğruya terör örgütüne veriyor dedi.
     Gedikli, son dönemlerde yaptıkları gözlemlere göre, terör örgütünün halkın sağduyusu karşısında galeyana geldiğini belirterek, vatandaşın da sağduyulu yaklaşım ile gereken cevabı terör örgütüne verdiğini dile getirdi.
     Örgütün yaptığı baskı ve tehditlere hiç kimsenin pabuç bırakmadığına dikkati çeken Gedikli, şöyle konuştu:
     Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki halkımızın gönlü hepimiz için, milletimiz için çarpıyor. Bunu bir kere daha gördük. Halkımızın yüzü bu millete dönüktür. Bunun böyle olması tabii birilerini adeta galeyana getirtiyor, kudurtuyor, neticede bazı baskılara, tehditlere yol açıyor. Ama bu millet asla bu tür baskıcı, faşist yaklaşımlara geçit vermeyecektir. Bunu da çok açık ve net ortaya koymamız lazım. Öyle bir yaklaşım, öyle bir sağduyu var ki halkımızda, artık bu örgütün adeta ithal teröristlerle çalıştığını görüyoruz. Bu da artık onların ne kadar köşeye sıkıştığını gösteriyor. Ve bu sebeple sürekli bir şekilde tansiyonu yükseltmeye çalışıyorlar. Terör örgütü karşısında halkı birlik olmaya davet ediyorum. Bugüne kadar tarihte ortaya koyduğumuz yaklaşımı, yeniden ortaya koymamız lazım. Bu bağlar güçlendikçe Türkiyenin geldiği noktayı, dünyadaki ve bölgedeki itibarını herkes görüyor. Biz her zaman olduğu gibi safları sıkı tutmaya devam edelim ki; araya şeytan falan girmesin.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik /Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER