AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli: Türkiye acılara karşı duyarlığı ile model bir ülkedir -Suriye halkı hak ettiği hak ve özgürlüklerin olduğu bir yönetime kavuşacaktır


MARDİN (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Türkiyenin acılara karşı duyarlığı ile model bir ülke olduğunu söyledi.
     Genel Başkan Yardımcısı Gedikli, Mardin Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen Mardinin teşvik kanunundan öncesi ve sonrası konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Myanmarda yaşanan olaylara sessiz kalmayacaklarını belirtti.
     Türkiyenin masumların olduğu yerde her zaman sözü ve tavrı olan bir ülke konumunda olduğuna dikkati çeken Gedikli, şöyle dedi:
     Myanmarda Müslümanlara yönelik saldırılara karşı elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu anlayış içerisinde olaylara yaklaşıyoruz. Bugüne kadar bunu değişik vesilelerle gösterdik. Örneğin Somalide bir takım hadiseler yaşandı. Türkiye olarak onların yardımına koştuk. Son olarak maalesef Myanmarda Müslüman kardeşlerimizin öldürüldüğü, katliama uğradığı bir durum ortaya çıktı. Biz burada da tavrımız ortaya koyuyoruz. Biliyorsunuz Başbakanımızın eşi Emine Hanımefendi ve kızı ile Dışişleri Bakanımız sayın Ahmet Davutoğlu oraya gidiyorlar. Oradaki acıları, yaraları bir şekilde sarmak amacıyla orada olacaklar. Tüm dünyanın dikkati bu ziyaret ile Arakanda olacak. Bu bizim görevimiz, vazifemiz. Bu tür olaylara asla kayıtsız kalamayız. Elimizden gelen ne varsa o çabayı gösteririz. Yine Başbakanlığımızın açtığı hesaplar var ve toplanan yardımlar olacak. Türkiye olarak el birliği ile acıların dinmesi, akan kanın durması için bu yardımları inşallah yapacağız. Türkiye acılara karşı duyarlılığı ile model bir ülkedir.
    
     -Türkiye artık eski Türkiye değil-
    
     Gedikli, Türkiye olarak zulüm yapanların da her zaman yakasına yapıştıklarını ve karşı da tavır ortaya koyduklarını ifade ederek, bunun son örneğinin Suriye olduğunu söyledi.
     Zulmedenlerin bir mühleti olduğunu, o mühletin de dolmak üzere olduğunu vurgulayan Gedikli, Suriyede artık mevcut rejimin gideceğinin sinyalleri ortaya çıkmaya başladığını belirtti.
     Gedikli, zulmün uzun sürmeyeceğine dikkati çekerek, Eminim Suriye halkı hak ettiği hak ve özgürlüklerin olduğu bir yönetime kavuşacaktır. Yakında bunu da görürüz. Zaman zaman oradaki gelişmelerden hareketle Türkiyedeki bir takım odaklar hemen devreye giriyor. Bir takım kaos ortamları yaratılmaya çalışılıyor. Suyu bulandırmaya çalışanlar ve farklı tavır sergileyenler var. Ama milletimiz olan biteni görüyor. Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye çok değişti. Bu değişim ve dönüşüm Türkiyeyi bambaşka bir noktaya taşıdı. Artık güçlü bir Türkiye var dedi.
     Toplantıya Vali Ayvaz, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve işadamları katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar - Abdulhalim Çelik / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER