AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli: -Körfez ülkeleri Türkiyeyi son derece yükselen bir ekonomi olarak görüyor ve yeni yatırımlarını da Türkiyede yapmak istiyor -Avrupa, sorunlarını sanki geleceğe erteliyor. Anca


KONYA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Körfez ülkeleri Türkiyeyi son derece yükselen bir ekonomi olarak görüyor ve yeni yatırımlarını da Türkiyede yapmak istiyor dedi.
     Gedikli, Mevlana Kalkınma Ajansında gerçekleştirilen Bölgesel Ekonomik Kalkınma konulu toplantıda, Konyalı iş adamlarıyla bir araya geldi.
     Kentteki iş adamları ve yatırımcılarla istişarede bulunmak istediklerini ifade eden Gedikli, Bu tarz toplantıları sık sık değişik illerde yapıyoruz. Bir nevi ekonominin nabzını yakalamaya çalışıyoruz. Bu da tabii bize çok şey öğretiyor. Bizim parti olarak özelliklerimizden biri; sürekli sahada olmak, ekonominin nabzını yakalamaya çalışmak. Böylece zamanında ve etkin kararlar alma imkanı bulmuş oluyoruz. Bizim AK Parti olarak farkımız bu... Ankarada oturarak bunu yapabilmemiz mümkün değil diye konuştu.
    
     -Körfez sermayesinde ikinci bahar-
    
     Bir ay önce Körfez ülkelerini ziyaret ettiklerini anlatan Gedikli, şunları kaydetti:
     Yatırımcı olarak yaklaşımlarını, Türkiyeye bakışlarını; Türkiye açısından ikinci bahar gibi görüyoruz. Avrupadaki krizi, yangını siz çok iyi biliyorsunuz. (Körfez ülkelerinin) Bazı diğer ülkelerle ticari ilişkileri son derece azalmış vaziyette... Körfez ülkeleri Türkiyeyi son derece yükselen bir ekonomi olarak görüyor ve yeni yatırımlarını da Türkiyede yapmak istiyor. Biz tabii orada hem Türkiyenin itibarının yükseldiğini hem de Sayın Başbakanımıza olan bakışın ne kadar önemli ve değerli olduğunu gördük. Bunu kendileri de bizzat ifade ettiler. Bu bakış çok çok önemli ancak bunun yanında başka şeyler de gördük. Anadolu yatırımcısının orada ayak izlerini gördük ve bu bizi gerçekten çok memnun etti. Ayrıca oradan bu tarafa da birçok yatırımın yönlendiğini gördük. Bunlar elbette çok çok önemli gelişmeler.
     Gedikli, bu başarının altında Türkiyedeki siyasi istikrar ortamı ve güçlü ekonominin yattığını belirterek, şöyle devam etti:
     Siyasette olduğu gibi ekonomiyi de vesayetin elinden kurtararak, tabana yaydık. Şimdi bizim Anadoludaki müteşebbisimizin, küçük girişimcimizin iş yaptığı, artık sözünün dinlendiği bir dönem başladı. Diğer yandan siyasi istikrar, ekonomik istikrarı sağlıyor. Bunun ne kadar önemli olduğunu son yıllardaki gelişmelerden anlayabiliyoruz. Ekonomimiz belli bir büyüme performansını korumaya çalışıyor. Avrupa ekonomisinin küçüldüğü bir ortam yaşanıyor, bankacılık sistemi sıkıntı içinde... Genel görüş şudur; Avrupa, sorunlarını sanki geleceğe erteliyor. Ancak biz Türkiye olarak, sürdürülebilir büyüme performansını şu anda sağlamış vaziyetteyiz ve bu performans istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Biz sanalda değil sahada başardık, bunu çok açık net söyleyebilirim.
    
     Muhabir: Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER