AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş: (2) -Bugün Türkiyede böyle bir iktidar varsa, bu milletin vicdanının doğru işlemiş olmasının ve Allahın yardımının bir sonucudur -Bu ülke çok büyük badireler atlatarak, çok karanlık


SAKARYA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bugün Türkiyede böyle bir iktidar varsa, bu milletin vicdanının doğru işlemiş olmasının ve Allahın yardımının bir sonucudur dedi.
     Kurtulmuş, partisinin Adapazarı Kültür Merkezinde (AKM) düzenlediği il danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiyenin karanlık günleri atlatarak bugünkü durumuna ulaştığını söyledi.
     Gelecek süreçte çok önemli 3 seçime gireceklerini hatırlatan Kurtulmuş, seçimlerde Türkiyenin 30 yılının ne yönde gideceğinin gösterileceğini ifade etti.
     Kurtulmuş, seçimlerde alabilecekleri kadar fazla oy almak istediklerine işaret ederek, AK Parti teşkilatının bunu yapacak güçte olduğunu kaydetti.
     Bu memlekette Osmanlının çözülmesiyle büyük bir siyasi mücadele veriliyor diyen Kurtulmuş, Bu siyasi sürecin bir tarafında Batıda ne varsa onu şeklen taklit ederek gelişmeyi zanneden bir anlayış vardır. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de bu çizgiyle gelen bir anlayıştır. Millete tepeden bakan, milletin değerleriyle çelişen bir anlayış diye konuştu.
     Söz konusu anlayışın karşısında köklerine bağlı bir siyasi mücadele bulunduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:
     İşte bizim anlayışımız budur. Geçmişten bugüne gelen anlayışımız budur. Bu fikri çizginin de verdiği siyasi bir mücadele var ortada. Çok partili siyasi hayat döneminde de bizim siyasi çizgimiz büyük mücadeleler verilerek bu noktalara getirilmiştir. Rahmetli Menderesin, rahmetli Özalın verdiği mücadele, rahmetli Necmettin Erbakanın verdiği mücadele ve bugün Sayın Başbakanımızın verdiği mücadele bu fikri çizginin bir parçasıdır.
     Kurtulmuş, milletin vicdanını dinleyerek oy kullandığını vurgulayarak, Türkiyede tepeden inmeci ve halka yukarıdan bakan zihniyet, maalesef halkın değerleriyle, hep halkın inançlarıyla, bu ülkenin varlığı ve ruh köküyle kavga etti. Bu ülke çok büyük badireler atlatarak, çok karanlık dehlizlerden geçerek, Allahın inayeti ve milletin çabalarıyla bu noktaya geldi. Bugün Türkiyede böyle bir iktidar varsa, bu milletin vicdanının doğru işlemiş olmasının ve Allahın yardımının bir sonucudur şeklinde konuştu.
    
     -CHP, yüzde 30dan fazla oy alamaz-
    
     Kurtulmuş, CHPnin tek başına seçime girmesi halinde dahi yüzde 30dan fazla oy alamayacağını savunarak, Rahmetli Ecevitin aldığı yüzde 41lik bir oy var, o oy da bugünkü CHPnin anlayışıyla alınmış bir oy değildir diye belirtti.
     CHP hala Türkiyede bir iktidar alternatif olamıyorsa bunu çok iyi değerlendirmek lazım diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:
     Bütün partileri kapatın, CHPyi bugünkü haliyle seçime sokun, yüzde 30dan fazla oy alamaz. Bu arkadaşlar çok mu kabiliyetsiz, hayır. Mesleki olarak da başarısız değiller. Bunun cevabı basit, CHP yanlış yerde duruyor, biz de doğru yerde duruyoruz. Bu anlayış maalesef ülkemizi çok karanlık dehlizlerin içine soktu. 1960da Menderesi astılar, seçilmiş olan bir ülkenin üyelerini hapse attılar.
     Türkiyede halkın gidişatını değiştirebileceklerini sandılar ama buna rağmen onun devamı olduğunu hissettiği bir partiye oy verdi. Bu millet karşılaştığı bütün anti demokratik durumlar karşısında doğru tercih yaparak, zihniyetimizdeki insanları iktidar yapıyor. Allahın izniyle bu milletin çocuklarının oluşturduğu iktidar, asla aşağıya inmeyecektir.
     Kurtulmuş, konuşmasının ardından HAS Partiden AK Partiye katılan üyelere rozet taktı.
    
     (Bitti)
    
     Muhabir: Enes Duran - Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER