AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Trabzonda: "Terör sorununu Türkiye gündeminden çıkarırsa inanınız önümüzdeki yıllar Türkiye için bambaşka bir dönem olacaktır" -"Bu projenin, bu sürecin bir tek amacı vardır Türkiyeyi daha da


TRABZON (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Terör sorununu Türkiye gündeminden çıkarırsa inanınız önümüzdeki yıllar Türkiye için bambaşka bir dönem olacaktır dedi.
     Şahin, Akçaabat ilçesinde Erol Günaydın Kültür Salonunda düzenlenen AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 4. Bölge Toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti çatısı altında siyaset yapanlar olarak bir tek gayelerinin bulunduğunu, ülkeye, insanlara, hatta tüm insanlığa hizmet etmek olduğunu ifade etti.
     "Biz sadece hizmet için yola çıkmış olan bir kadroyuz" diyen Şahin, sıkıntılar içinde yola çıkmış bir parti olduklarını, yol temizliği ve demokratikleşme adına bir çok adım attıklarını vurguladı.
     Türkiyenin artık siyasetin daha özgür bir ortamda yapıldığı, demokrasinin standartlarının yükseldiği bir noktaya ulaştığını, Türkiyenin şimdi çözmesi gereken çok önemli bir sorunla karşı karşıya olduğunu dile getiren Şahin, şunları söyledi:
     "Sayın Başbakanımız çözüm sürecini savaşı seçmek kolay, barış zor, biz zor olanı seçtik şeklinde özetleyen bir ifadede bulundu. Türkiye yıllardır mücadele etmek zorunda kaldığı, bu sebeple insan kaybına, ekonomik kayba uğratan terör sorununu bir şekilde çözmek için önemli bir süreç başlattı. Eğer Türkiye bu konuda başarılı olursa terör sorununu gündeminden çıkarırsa inanınız önümüzdeki yıllar Türkiye için bambaşka bir dönem olacaktır. Türkiye hem bölge hem dünyada 2023de hedeflediğimiz 10 ülke arasına girme hedefini yakalama şansını elde edecektir."
     "Terörden kim kazançlı çıktı" diye soran Şahin, şöyle devam etti:
     "30 yıl mücadele ettiğimiz terörden kim kazançlı çıktı ki- Terörden sadece silah tüccarları, aracılar, uyuşturucu baronları kazançlı çıktı ama artık bizim insanlarımız kazançlı çıksın istiyoruz. Birliğimizi, bütünlüğümüzü beraberliğimizi pekiştirecek olan bir amaç için şu anda AK Parti iktidarı böyle bir süreç başlattı. Bu çok riskli bir süreç, zor olduğu muhalefetin bu sürece sırf siyasi nedenlerle destek vermemesinden de kaynaklanıyor. Allah aşkına bir gencimizin hayatını kurtarmak pahasına böyle bir süreci denemeye değmez mi- Bir ananın yüreğinin sızısını dindirme adına böyle bir süreci denemeye değmez mi-"
    
     -Neredeyse çözümsüzlük duasına çıkacaklar-
    
     Şahin, muhalefetin Türkiyeyi bölmek istiyorsunuz şeklinde söylemleri olduğunu belirterek, şunları kaydetti;
     "Bu projenin, bu sürecin bir tek amacı vardır; Türkiyeyi daha da bütünleştirmektir. 76 milyon insanın barış içinde, kardeşçe yaşaması için yapılması gereken ne varsa yapmaktır. Silahları susturmaktır. Siyasetin yerine dillerin konuşmasını sağlamaktır. Aynı vatanda, aynı bayrak altında bu ülkede özgürce, barış içinde yaşamak istiyoruz. Bunun önündeki en büyük engel terördür. Artık Türkiye bu beladan kurtulmak için bir şans yakalamıştır. Bunu değerlendirmemiz gerekir.
     Muhalefet sırf siyasi nedenlerle AK Parti bu işte başarılı olursa daha da büyür, Tayyip Erdoğanın daha da önünü kesemeyiz diye düşünüyor, sırf bu siyasi nedenlerle bu sürece karşı çıktığını biliyorum. Kan durursa, şehit cenazeleri gelmezse bundan neden rahatsız oluyorsunuz. 3-4 aydır şehit cenazeleri gelmiyor, bazıları buna üzülüyor. Neredeyse çözümsüzlük duasına çıkacaklar."
    
     -Bunların tabuta vurası geliyor kurudun diye-
    
     Şahin, bazılarının şehit cenazesi gelmemesinden rahatsız olduğunu öne sürerek, bir fıkra anlattı:
     "Belki bilirsiniz, Anadolu da bir köyde imam eksikliği varmış. Başka bir köydeki imama gitmişler, bize imam bul demişler. Oda bir imam arkadaşına komşu köyde imamlık yapar mısın- Bu köyde çok cenazeler olur, zuhuratı da boldur. Selası, yıkaması falan demiş. O arkadaş gitmiş köyde göreve başlamış, bir ay geçmiş ölen yok, iki ay geçmiş ölen yok, üç ay geçmiş ölen yok. Caminin duvarındaymış dört kollu tabut. Ona şöyle bir ayağıyla vurarak ulan kurudun da kurudun demiş. Şimdi bazıları birkaç aydır şehit cenazeleri gelmeyince bunların da tabuta vurası geliyor kurudun diye.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER