AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: -Süslü laflarla Atatürkün gösterdiği hedefe ulaşamazsınız -Büyükşehir Belediye yasası bir reform olacaktır


KARABÜK (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Süslü laflarla Atatürkün gösterdiği hedefe ulaşamazsınız dedi.
     Şahin, partisinin Karabük İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün ölümünün 74. yıl dönümünde kendisini ve beraberindekileri andıkları şu günlerde onun izinden giden ve onun gösterdiği istikamette ilerleyen bir parti ve hükümet olduklarını ifade etti.
     Atatürkün kendisine süslü sözler istemediğini iş istediğini, süslü laflarla Atatürkün gösterdiği hedefe ulaşılamayacağını belirten Şahin, kendilerine İmam Hatip Lisesin de İstiklal Marşının dışında Atatürkten Gelen Son Mektup adında bir şiir ezberlettiklerini söyledi.
     Şahin, şiirde Siz beni hala anlayamadınız ve anlayamayacaksınız çağlarca. Hep tutturmuşsunuz yıl 1919, Mayısın 19u diyorsunuz. Eskimiş sözlerle beni övüyorsunuz. Mustafa Kemali anlamak bu değil, Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil, iş istiyorum sizden iş anladınız mı- Uzaya Türk adını Atatürk ismiyle yazdınız mı- sözlerinin yer aldığını belirtti.
     Atatürkü bir defa daha milletçe andıkları bugünlerde kimilerinin yürüdüğünü kimilerinin ise Mustafa Kemalin Askeriyiz diye bağırdığını vurgulayan Şahin, Biz AK Parti camiası olarak Hükümet olarak Cumhuriyetimizin ilanını kutlarken, 10 Kasımları anarken, tıpkı şiirde olduğu gibi Göktürk-2 uydusunu uzaya gönderme çalışması içindeydik. Göktürk-2 uydusu sadece Türk mühendislerinin Türk teknisyenlerinin katkıları ile yüzde 100 yerli imal edildi, yola çıktı Çine gidiyor. Çünkü oradan fırlatılacak. Neden oradan- Bizim uzay istasyonumuz yok. Ancak bir uyduyu yapabilecek seviyeye geldik diye konuştu.
     Ülke olarak daha önce uzaya Göktürk-1i fırlattıklarını hatırlatan Şahin, şöyle konuştu:
     Bu uydular dünyanın herhangi bir yerinden görüntüyü size gönderir. Göktürk-1 bir görüntüyü 7,5 metreye kadar yaklaştırabiliyordu. Şimdi Aralık ayında Çinden uzaya göndereceğimiz Göktürk-2i bunu 2,5 metreye kadar indirecek. Dünyada 20 santimetreye kadar indirenler var. Hedefimiz bundan sonraki uydu da bunu yakalamak. Daha sonraki hedefimiz ise Uzay istasyonumuzu kurmak. Bu uyduları buradan fırlatabilmek. İşte biz bunlarla meşgulüz. Atatürk bize bu yolu gösterdi. Süslü laflarla Atatürkün gösterdiği hedefe ulaşamazsınız.
    
     -Büyükşehir Belediye Yasası-
    
     Büyükşehir Belediye yasası çalışmalarının devam ettiğini ve bu yasaya bütün muhalefet partilerinin karşı çıktığını belirten Şahin, şöyle konuştu:
     Biz 10 yıl içinde birçok reformlar geçekleştirdik. Birçok yeniliklere imza attık. Bu yasada bu adımlardan bir tanesidir. 16 ilimizde büyükşehir statüsü uygulanıyordu, buna 13 daha ekleyerek 29a çıkartacağız. Bu uygulamayı ilk defa yapmıyoruz. İstanbul ve Kocaelide 8 yıldır uygulanan bir modeldir. Yani belediye sınırlarını il sınırlarına kadar genişletiyoruz. Dolayısı ile yeni imkanlar sağlıyoruz. Bu modelle şehirde ne varsa köyde de o olacak.
     Bu yasa ile eyaletler kurmak istendiği iddialarının doğru olmadığını savunan Şahin, Anayasanın 127. maddesindeki merkezi hükümet devam ediyor. Merkezi hükümetin bu belediyeler üzerindeki denetim yetkisi devam edecek. Ayrıca vilayetlerde yatırımları takip ve kontrol merkezi olacak. Neymiş bazı yerleri BDP alırmış, çalışın vermeyin kardeşim. Biz inanıyoruz o yerleri BDPnin elinden alacağımıza. Sizde çalışın. Büyükşehir Belediye yasası bir reform olacaktır ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER