AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: Siyaset Akademisi ile bir taraftan yerel seçimlere hazırlığımızı, bir taraftan da siyaset merkezinin kurumsallaşması ve güçlenmesini tesis eden bir anlayışı getiriyoruz


MANİSA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Siyaset akademisi ile bir taraftan yerel seçimlere hazırlığımızı, bir taraftan da siyaset merkezinin kurumsallaşması ve güçlenmesini tesis eden bir anlayışı getiriyoruz dedi.
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Manisada partisi tarafından Saruhan Otelde düzenlenen Siyaset Akademisi Lider Ülke Türkiye, Yerel Yönetimler Programına konuşmacı olarak katıldı.
     Burada konuşan Soylu, bilginin, eğitim ve siyaset ile bir olabilme halini çok anlamlı bulduğunu, bu doğrultuda da Siyaset akademisinin örnek olabileceğini, başından itibaren de programın ciddiyetle devam ettiğini söyledi.
     Siyaset akademisinin bugüne kadar 48 bin civarında mezun verdiği bilgisini veren Soylu, Türkiyenin birçok il ve ilçesinde organize edilen eğitimlerde uzman kişilerin kendine ait özel ve önemli gündemlerle ilgili konularda, AK Parti teşkilatı ve teşkilat dışından arzu eden herkese açık sunumlar gerçekleştirdiğini söyledi.
     Soylu, şöyle konuştu: Manisada 13. dönemin 4. programı düzenleniyor. Hem ar-geden sorumlu genel başkan yardımcısı, hem de siyaset akademisinin bütün Türkiyede yürütülmesinden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak bu dönem Türkiyede 23 ilde ve ardından 14 ve 15. dönemlerde de neredeyse 81 ilde gerçekleştirilecek siyaset akademisiyle bir taraftan yerel seçimlere hazırlığımızı, bir taraftan da siyaset merkezinin kurumsallaşması ve güçlenmesini tesis eden bir anlayışı getiriyoruz. Yani tam anlamıyla siyaset akademisinde hem kendi teşkilatımızın mensuplarına dünyada ve Türkiyede neler oluyor, siyaset nasıl yapılmalı, dünyadaki ve ülkemizdeki değişmeler nasıldır, hem bunun akademik formasyonu, hem de siyaset yaparken insanlarla karşılaştığımızda nasıl bir dil kullanılması gerektiğini, hem de bugüne kadar siyaset yapan insanların deneyimlerini paylaştığımız, onların sahada karşı karşıya kaldığı kendi tecrübelerini canlı bir şekilde aktardıkları ders programını bu dönemde de sizlerle paylaşacağız.
     Eski dönem siyaset alışkanlığının günümüzde artık terk edilmeye başladığını ifade eden Soylu, Elbette siyasetin pratiğini donanmak isteyen herkese, bunu sunmak isteyen, sadece icraat ortaya koymayan, yaşamayan, aslında içinde bulunduğu bu süreci ruhuyla duygusuyla burada paylaşmak isteyen ve bundan sonra siyaseti, eskilerin deyimiyle Eskiden öküz boyunduruğunda radyo dinleyerek siyaset yapılırdı. Şimdi siyaseti bir taraftan ilmiyle, donanımıyla, bir taraftan sosyal medya anlayışıyla, bir taraftan dünyadaki değişimlerle, bir taraftan da ülkemizin kendi içinde bulunduğu durumların tespiti ve bunlara ait çözümlerle ilgili siyaset anlayışının nasıl gerçekleşebileceğine yönelik değerlendirmeyi sunacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER