AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: -Bizim belediye başkanlarımızın olduğu yerlerde şehirler imar, halkımızın gönlü ihya edilir -AK Partinin olmadığı şehir merkezindeki insanlar köylerde ne varsa biz şehirde onu isti


ZONGULDAK (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Bizim belediye başkanlarımızın olduğu yerlerde şehirler imar, halkımızın gönlü ihya edilir dedi.
     Tanrıverdi, AK Parti Zonguldak İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, partilerinin yerel yönetimlerde hizmetin adresi ve değişimin öncüsü olduğunu belirterek, insanların çağdaş belediyecilik hizmetlerine ulaşmasını sağladıklarını söyledi.
     Ak belediyeciliğin temel felsefesinin bir kenti imar etmek ve halkın gönlünü almak olduğunu ifade eden Tanrıverdi, şöyle konuştu:
     Bizim belediye başkanlarımızın olduğu yerlerde şehirler imar, halkımızın gönlü ihya edilir. Bizim olmadığımız yerde, o siyasi partili belediye başkanları şehri imar etmek, halkın gönlünü almak gibi bir anlayışla hizmet edemedikleri için, o şehirlerde kirlilikler söz konusudur. Aynı zamanda da yönetimden kaynaklanan kirlilikler, usulsüzlükler, yolsuzluklar, hırsızlıklar, adam kayırmalar ve kadrolaşmalar gibi kirlilikler vardır. Türkiyedeki belediyelerin yaklaşık yüzde 58i AK Partilidir. Belediyecilik bizim işimizdir. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın 1994te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesiyle başlamış bir anlayış söz konusudur. Bu bir okul ve ekol, dünyada da örnek model olmuştur. İstanbulun iki yakası bir araya gelmiyordu. Ama Recep Tayyip Erdoğan iş başına gelince İstanbulun iki yakası bir araya geldi ve dünyanın önemli bir şehri oldu.
    
     -Her başarının ardında çalışmak vardır-
    
     Tanrıverdi, şöyle devam etti:
     AK Partinin olmadığı şehir merkezindeki insanlar, köylerde ne varsa biz şehirde onu istiyoruz diyorlar. Köylerdeki parke taşını ve yeşil alanları görünce, susuzluk olmadığını bilince, köylerdeki hizmetleri şehirlere isterler. 2014 yerel seçimlerini hedef alacağız. Seçimlerde hemşehrilerimizin beklentilerine cevap verebilecek çalışmaları gerçekleştireceğiz. Hemşehrilerimiz hizmetten yana tercihlerini yapacaklar. Bunun için çalışmamız lazım. Cenabıhak da Çalışana veririm diyor, insanlar arasında ayrım yapmıyor. Herhangi bir dine, mezhebe, neye inanıyorsa inansın insanlar ancak çalışırsa kazanıyorlar. Bir imtiyaz söz konusu değil. Her başarının ardında çalışmak vardır.
     Belediyelerin Ramazan ayının değerlerine uygun kültürel etkinlikler gerçekleştirmesi gerektiğinin altını çizen Tanrıverdi, Sanat adına, milletin değerleriyle çatışan sanatçıları ya da kişileri konuşturmak, söyletmek gibi programdan kaçınmalılar. Ramazanın ruhuna uygun değerlere sahip programları gerçekleştirmelerinde hiçbir sakınca yoktur. Teşkilat mensupları, özellikle belediyelerimiz, bu beklentileri gerçekleştirecek ve bundan sonraki neslin bugünü hatırlayacağı önemli Ramazan programlarını icra etmeliler diye konuştu.
     Konuşmanın ardından AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdiye madenci heykeli hediye etti.
     Tanrıverdi, daha sonra partililerle bir süre basına kapalı görüştü.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER