AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: Arakanda Müslümanlar bir insanlık katliamıyla karşı karşıya. Irakta, Suriyede insanlar zulüm içinde. BM, derhal özellikle bu bölgelere müdahale etmelidir, aksi halde BM kendini tartı


ÇORUM (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Arakanda Müslümanlar bir insanlık katliamıyla karşı karşıya. Irakta, Suriyede insanlar zulüm içinde. BM, derhal özellikle bu bölgelere müdahale etmelidir, aksi halde BM kendini tartışılır hale getirecektir dedi.
     Çeşitli açılış ve toplantılara katılmak üzere Çoruma gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Çorum Belediyesince yapımı tamamlanan Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezinin açılışına katıldı.
     Tanrıverdi, burada yaptığı konuşmada, AK Partinin yerel yönetimlerde hizmetin adresi ve değişimin öncüsü olduğunu söyledi.
     AK Partili olmayan belediyelere sahip kentlerde yaşayan vatandaşların köylerde yapılan hizmetlere özendiğini vurgulayan Tanrıverdi, Bizlere köylerdeki hizmetlerin aynısını istediklerini söylediklerinde şaşırıyoruz. Bizim belediyemiz CHPli bir belediye, yollarımız çukur, çöplerimiz toplanmıyor, arada sırada suyumuz kesiliyor, belediyeye gittiğimizde muhatap bulamıyoruz. Köyümüze gidiyoruz, yollar parke taşı, musluktan sular akıyor, İl Genel Meclisi köye park yapmış. Biz de bunlardan istiyoruz diyorlar. Gören gözler yapılan hizmetlerin farkında diye konuştu.
    
     -Devletin imkanlarını ya dağa harcıyorlar ya da taşa-
    
     AK Partili belediyelerin devletten aldığını halk için harcadığını belirten Tanrıverdi, şöyle devam etti:
     CHPli belediyelere baktığınızda kadrolaşmayı, yamyamları doyurmayı görürsünüz. Hatta Antalya Belediye Başkanının kral çıplak sözü kulaklarımızda yansıyor. BDPli belediyelere baktığınızda zaten şu KCK operasyonlarında hangi amaçlarla tutuklandıklarını görüyorsunuz. BDPliler devletin verdiği imkanı ya dağa harcıyorlar ya da taşa. Onların bulunduğu yerlerde hizmet yoktur. Bizim olduğumuz yerde 7den 70e herkese hizmet vardır ve ayağına götürülür. Yetişen neslimize ne kadar hizmet etsek azdır. Meksikadan sonra dünyanın en genç nüfusuna sahibiz. Başbakanımızın üç çocuk tavsiyesine yeni evlenen gençlerimizin uymasıyla da gençleşiyoruz. Dikkat edin TBMMde en yaşlı milletvekili CHPden iken, en genç milletvekili AK Partidedir. Açılışını yaptığımız merkezi kullanacak gençlerimizin buradan en iyi şekilde yararlanmalarını diliyorum. Gençlerimiz, üstat Necip Fazıl ve onun gibi şairlerin eserlerini okuyup kendi yaşantılarına aktarırlar inşallah.
    
     -Arakandaki Müslüman katliamı-
    
     Dünyanın farklı ülkelerinde Müslümanların zulümle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Tanrıverdi, şunları söyledi:
     Arakanda Müslümanlar bir insanlık katliamıyla karşı karşıya. Irakta, Suriyede insanlar zulüm içinde. Müslüman kardeşlerimizin bu gözyaşlarının bir an önce dinmesi arzumuzdur. Seyirci kalamayız. Dünyada seyirci kalmamalı. Suriyeden Arakandan bana ne diye düşünülmemeli. Özellikle BM bu zulmün, vahşetin sona ermesi için hemen devreye girmelidir. Eğer bir BM, bir yaptırım uygulamayacaksa seyirci kalacaksa insanlık seyirci kalmayacaktır. BM derhal özellikle bu bölgelere müdahale etmelidir, akan kanı durdurmalıdır. Aksi halde BM kendini tartışılır hale getirecektir. Zulmü durduramıyorsa bir etkinliği olmayan kuruluş olarak tescil edilecek ve barış isteyenler tarafından reddedilecektir.
    
     Muhabir: Esma Aygün / İsmail Çimen
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER