AK Parti Giresun Milletvekili Geldi, Bulancakta

AK Parti Giresun Milletvekili Geldi, Bulancakta


GİRESUN (A.A) - AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Bulancak ilçesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.
     Geldi, ziyarette yaptığı açıklamada, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlunun AK Partinin fındık politikasına yönelik yaptığı açıklamaların araştırılmadan yapılmış sağlıklı olmayan bilgiler olduğunu belirtti.
     AK Parti hükümetinin göreve geldiğinde fındığın değerinin çok altında satıldığını vurgulayan Geldi, Göreve geldiğimizde fındık yerlerde sürünüyordu. O dönemde fiyatı 95 sent olan fındığın fiyatı AK Parti iktidarında 3,5-4 dolardan aşağı inmedi. Parti olarak 10 yıldır üreticilerimize ödediğimiz Doğrudan Gelir Desteğinde (DGD) kararlıyız. Burada, ürün başına değil, dönüm başına destek gerekli. Bu konudaki kararname hazır, inşallah çıkacak ve üreticiye bu desteğimiz sürecek dedi.
     Geldi, FİSKOBİRLİK yönetiminin, üreticinin birliği olarak görevini yapması gerektiğini anlatarak, şöyle konuştu:
     Hükümet olarak birliğe üreticinin borcu ödensin diye kaç defa destek verdik. Özellikle işten çıkarılan işçiler partimize geldiklerinde yönetime gittik, sorunları aktardık. Bize, Biz özerk kuruluşuz, işimize karışmayın dediler. Kendi üreticisini aldatan bir kuruluş olamaz. Üreticiyi aldatmıştır. 2006 yılı ürün parasını alamayan üretici var. Biz o borçlar ödensin diye bir sürü kaynak aktardık. Hangi konuda çözüme gittiler- Başka iş yaptığı için kredisi aşağı düşüyor. Borcun varken başka iş yapamazsın. Birlik işini yapmalı. Üreticisine borcunu ödemeyen birliğe veriyoruz, onlar bu parayı başka yerlerde kullanıyor, marketçilik yapıyor.
    
     Muhabir: Sinan Yıldız / Gülizar Şenel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber AK Parti Giresun Milletvekili Geldi, Bulancakta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER