AK Parti İpsala İlçe Başkanı Gürkan:

AK Parti İpsala İlçe Başkanı Gürkan: -Çiftçimizin alın terini ve emeğini karşılama çabası içerisindeyiz


EDİRNE (A.A) - AK Parti İpsala İlçe Başkanı Murat Gürkan, Çiftçimizin alın terini ve emeğini karşılama çabası içerisindeyiz dedi.
     Gürkan, düzenlediği basın toplantısında, bölgedeki buğdayların kalitesinin iyi ve protein değerlerinin yüksek olduğunu söyledi.
     Gıda ve Tarım Bakanlığının 665 kuruş fiyat açıkladığını ve buna rağmen TMOnun 650 ile 690 lira arasında buğday alımı yaptığını vurgulayan Gürkan, şöyle devam etti:
     Bugüne kadar yapılan buğday alım ortalama fiyatı 670 liradır. Bu bizim bölgemiz için iyi bir haber, sevindirici bir haber. İlk başta bu sene aşırı yağışlar nedeniyle embriyon kararması denen bir durum söz konusuydu. O ilk etapta biraz sıkıntı yaratmıştı. Elimizden geldiğince çiftçimizin malını geriye döndürmeden aldırmaya çalışıyoruz.
     Bugün piyasa şartlarında 580 lira ortalama fiyat olarak 580 lira serbest piyasada buğday alımı yapılmasına rağmen ofiste ortalama 670 lira değer üzerinden buğday alımı yapılmaktadır. Bu da göstermektedir ki biz çiftçimizle dalga geçmiyoruz biz çiftçimizin alın terini ve emeğini karşılama çabası içerisindeyiz. Bu konuda elimizden ne geliyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.
     Gürkan, Enez Adliyesinin kapatılması halinde İpsalaya bağlanmasını istedi.
    
     Muhabir: İsmail Aliş/Rahmi Cinokur
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber AK Parti İpsala İlçe Başkanı Gürkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER