AK Parti Karaman Milletvekili Elvan:

AK Parti Karaman Milletvekili Elvan: Karamanın yol diye bir sorunu kalmayacak


KARAMAN (A.A) - AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, bu yıl yapılacak çalışmalarla Karamanın yol diye bir sorununun kalmayacağını belirtti.
     Elvan, yaptığı açıklamada, kış aylarının zorlu ve çetin şartlarından dolayı ara verilen kara yolu çalışmalarına yeniden başlandığını belirtti.
     Karaman çevre yolunun proje ihalesine yakında çıkılacağını, Bifa Kavşağı olarak bilinen Ereğli yol kavşağı ile OSB yolunun yapımına başlandığını ifade eden Elvan, şunları kaydetti:
     Konyadan Sertavula kadar olan yolun sıcak asfalt ile kaplama çalışmalarına Temmuz ayında başlanıyor. Karaman-Bucakkışla-Ermenek yolunun çalışmaları devam ediyor. Ermenek çevre yolunun çalışmaları başlandı, kamulaştırma için fiyat tespitleri devam ediyor. Başyayla-Yörükpazarı-Serper yolu Ağustos ayında ihaleye çıkıyor. Başyayla şehir geçişi parke taşı ile kaplanacak. Sarıveliler-Kuşyuvası yolunun Karaman sınırları içinde kalan kısmının bu ay içinde ihalesi yapılıyor. Mut-Ermenek yolunun kamulaştırma fiyat tespitleri yapıldı ve kamulaştırma çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz yolun yapımına başlanacak. İnşallah bu sene Karamanın yol diye bir sorunu kalmayacak.
     (ÇE-MAT)
<< Önceki Haber AK Parti Karaman Milletvekili Elvan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER