AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya:

AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya: 30 yıldır ülkemizin ve bölgemizin başına bela olmuş terör meselesini Allahın izniyle hükmet olarak bitirmeye kararlıyız


KONYA (A.A) - AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, hükümet olarak terör sorununu bitirmeye kararlı olduklarını söyledi.
     Yerlikaya, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, çözüm sürecinde hükümetin az konuştuğunu ya da bilgi vermediğini savunanların olduğunu ifade etti.
     Sürece karşı çok hassas olduklarını, çok düşünüp az söylediklerini belirten Yerlikaya, şunları kaydetti:
     76 milyon halkımızdan gizlediğimiz veya milletimizi, şehitlerimizi ve yakınlarını incitecek hiçbir hesabın veya pazarlığın içinde olmadık, olmayacağız da... Bizim Türkiye gibi bir sevdamız var, AK Parti olarak ülkemizin her metrekaresinde varız, bazıları gibi belli bölgelerin partisi değil 76 milyonun partisiyiz. Son derece hassas bir süreçten geçiyoruz. Biz sırtımızda yumurta küfesi taşıyoruz, o sebeple adımlarımızı çok dikkatli ve ölçerek atıyoruz. 76 milyon halkımızı incitmeden çözmek derdindeyiz. Sayın Başbakanımızın söylediği gibi bedeli ne olursa olsun çözeceğiz, baldıran zehri de olsa içeceğiz. 30 yıldır ülkemizin ve bölgemizin başına bela olmuş terör meselesini Allahın izniyle hükmet olarak bitirmeye kararlıyız.
     Yerlikaya, Maden Tetkik Aramanın (MTA) 4 yıl süren çalışmalarının ardından Karapınarda 1,8 milyar tonluk linyit rezervinin keşfedildiğini anımsattı.
     Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 5 bin megavat (MW) gücündeki termik santrale yaklaşık 30 yıl yetebilecek rezerve sahip sahanın ekonomiye kazandırılması için harekete geçtiğine dikkati çeken Yerlikaya, şöyle devam etti:
     Bakanlığımız, burada Atatürk Barajının iki katı kadar elektrik üretmeyi hedefliyor. Karapınarda inşa edilecek 5 bin MWlık santral, Türkiyenin toplam kurulu gücünün yaklaşık yüzde 9-10unu oluşturacak. Son olarak MTA; Hatay, Şanlıurfa, Afyon, Ankara, Eskişehir, İzmir, Konya ve Nevşehirde bulunan ruhsatlı jeotermal alanları ihale edilecek. Son teklifler 18 Nisana kadar verilebilecektir.
     İsrailin Türkiyeden özür dilemesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun yoğun çalışmalarının bir sonucu olduğunu vurgulayan Yerlikaya, önümüzdeki 10-15 yıl içinde tüm Türkiyenin Yüksek Hızlı Tren ağlarıyla kaplanacağını sözlerine ekledi.
    
     -Yerlikayadan gazetecilere 1 Nisan şakası-
    
     Yerlikaya, basın toplantısı öncesinde, İspanya, Yunanistan ve Güney Kıbrısta yaşanan ekonomik kriz nedeniyle zor günler yaşandığını, Güney Kıbrısın da bunu gerekçe göstererek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet ile birleşme kararı aldığını söyledi.
     Bu gelişmenin an itibarıyla yaşandığına dikkati çeken Yerlikaya, ardından, bunun 1 Nisan şakası olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Abdullah Doğan
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER