AK Parti Malatya Milletvekili Çalık:

AK Parti Malatya Milletvekili Çalık: Benim seçme ve seçilme hürriyetim varsa, başı kapalı kardeşimin de bu hakka sahip olması gerekiyor. Bunun için yıllardır mücadele veriyoruz, vermeye devam edeceğiz


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Benim seçme ve seçilme hürriyetim varsa, başı kapalı kardeşimin de bu hakka sahip olması gerekiyor. Bunun için yıllardır mücadele veriyoruz, vermeye devam edeceğiz dedi.
     Çalık, Malatya Fikir Adamları Derneğini ziyaret ederek, dernek başkanı Hacı Bayram Yılmaz ve üyelerle bir süre görüştü. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Çalık, AK Parti hükümetlerinin eğitimde, sağlıkta ve birçok alanda yaptığı hizmetlerin yanı sıra darbelerle mücadele ettiğini ve demokratikleşme konusunda önemli iyileştirmeler yaptığını söyledi.
     CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun önceki gün Malatyaya geldiğini hatırlatan Çalık, şunları söyledi:
     Kılıçdaroğlu diyor ki, Malatya CHPnin kalesiydi. Biz onu almaya geldik. Biz hiç kimsenin hayal kurma özgürlüğünü kısıtlayamayız. Onlar bol miktarda hayal, bol miktarda rüya görebilirler. Ama bu millet artık uyandı. Bu millet kimin ne için çalıştığını çok iyi biliyor. 40-50 yılın başında gelip de Ya Malatyalılar nasılsınız- demekle bu iş olmuyor. Bu iş milletin kendi yoğurduğu hamurun neticesidir. Millet artık ne yaptığınıza bakıyor ve en iyi kimse ona destek veriyor. Allaha hamdolsun, bugün anketlerde partimizin Malatyadaki oyu yüzde 70lere dayanmış durumda.
     Bir dernek üyesinin, başörtüsü konusunda yapmayı düşündükleri çalışmaları sorması üzerine Çalık, Binlerce kere şükürler olsun, artık üniversitelerde kızlarımızın başörtüsüyle derse girmelerinin önündeki tüm engelleri kaldırmış vaziyetteyiz. Yeni YÖK Yasası çıkacak. İnanıyorum ki onunla da bu iş pekiştirilecek. Ama sadece üniversitede mi kızlarımız başörtüsüyle dolaşabilmeli- Hayır. Biz, kadına şiddete hayır diyoruz. En önemli şiddetlerden bir tanesi, başını örten kadına başını aç denmesidir. Bunun ortadan kaldırılması da bizim boynumuzun borcudur diye konuştu.
     Başı açık kadınlar hangi hakka sahipse başı örtülülerin de aynı hakka sahip olması gerektiğine vurgu yapan Çalık, Anadan doğduğumuz andan itibaren var olan hakları hiçbir insanın elimizden alma hakkı da haddi de yok. Kadın siyasette de ekonomide de belediyede de kamuda da mecliste de olmalı. Başı örtülü kadın da aynen her yerde olmalı. Demokrasinin gereği de budur. Benim seçme ve seçilme hürriyetim varsa, başı kapalı kardeşimin de bu hakka sahip olması gerekiyor. Bunun için yıllardır mücadele veriyoruz, vermeye devam edeceğiz ifadelerini kullandı.
    
     -ODTÜdeki olaylar-
    
     Hacı Bayram Yılmaz ise ODTÜde yaşanan olaylara değindi. Bu olayları nahoş hareketler diye niteleyen Yılmaz, bunları tasvip etmediklerini söyledi.
     Yılmaz, Eline silah ve bomba alan, içini nefret duygularıyla dolduran gençlikten devlet, millet, toplum zarar görür. Hiçbir zaman fayda görmez. Bunun için ülkemizde meydana getirilmek istenen tefrikayı ve yıkıcı olayları biz Malatyalı kanaat önderleri olarak asla tasvip etmiyor, kınıyoruz. Bu topraklara güzel tohumlar ekmek lazım ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber AK Parti Malatya Milletvekili Çalık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER