AK Parti Malatya Milletvekili Şahin:

AK Parti Malatya Milletvekili Şahin: -Biz hiçbir zaman için Kürtü Türke, Türkü Kürte, Lazı Çerkeze üstün kılan bir anlayıştan gelmedik


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Biz hiçbir zaman için Kürtü Türke, Türkü Kürte, Lazı Çerkeze üstün kılan bir anlayıştan gelmedik dedi.
     Şahin, partisinin Halk Günü toplantısında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiyenin 30 yıldır terörle mücadele ettiğini ve bu süreçte pek çok çözüm girişimlerinde bulunulduğunu belirtti.
     Terörün ülkeye verdiği ekonomik zararların yanı sıra 30 binin üzerinde cana mal olduğunu kaydeden Şahin, silahlardan arındırılmış bir bölgeden yana olduklarını söyledi.
     Türkiyenin bir süreçte olduğunu dile getiren Şahin, Biz hiçbir zaman için Kürtü Türke, Türkü Kürte, Lazı Çerkeze üstün kılan bir anlayıştan gelmedik. Kişinin ırkı, kabilesi, meşrebinin hiçbir kıymeti olmadığını biliyoruz. İnsanı değerli kılan yaşantısı, inancı, anlayışıdır, düşüncesidir dedi.
     Mustafa Şahin, Türkiyenin içinde bulunduğu sürece siyasiler, iş adamları, medya da dahil her kesimin katkıda bulunması gerektiğini vurguladı.
     Hocalı katliamına da değinen Şahin, İstanbulda öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dinkin öldürülmesine Hepimiz Ermeniyiz şeklinde tepki gösterenlerin Hocalı katliamına karşı sessiz kaldığını savundu.
     Çiftçilere verilen desteklere de değinen Şahin, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıt olma sürecinin 29 Marta kadar uzatıldığını hatırlatarak, kayıtlarını yenilemeyen çiftçilerin bu süreçten yararlanmasını istedi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber AK Parti Malatya Milletvekili Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER