AK Parti Manisa Milletvekili Yurttaş:

AK Parti Manisa Milletvekili Yurttaş: Türkiyenin notunu artırırken cimri, düşürürken bonkör davranan kuruluşlar, ülkemizdeki siyası ve ekonomik istikrarın sonucu kazanılan zaferlere artık kayıtsız kalamıyor


MANİSA (A.A) - AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Standard and Poorsun (S&P) not artışına ilişkin, Türkiyenin notunu artırırken cimri, düşürürken bonkör davranan kuruluşlar, ülkemizdeki siyası ve ekonomik istikrarın sonucu kazanılan zaferlere artık kayıtsız kalamıyor dedi.
     Yurttaş, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede son dönemde yaşanan siyasi ve ekonomik istikrarla birlikte, yapılan reformlar, çözüm süreci ve İsrailin özür dilemesinin, uluslararası arenada Türkiyenin elini kuvvetlendirdiğini belirtti.
     Bu gelişmelerin, artık kayıtsız kalınamaz noktaya geldiğini ifade eden Yurttaş, şunları kaydetti:
     Yıllardır Türkiyenin kredi notunu yakaladıkları ilk fırsatta düşüren, ancak iş yükseltmeye gelince buna direnen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları bir bir Türkiyenin kredi notunu yükseltmeye başladı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Standard & Poors da Türkiyenin BB olan uzun vadeli kredi notunun BB+ya yükselti. Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Fitchde 2012 Kasım ayında notumuzu arttırarak, BBden BBB-ye yükseltmiş ve yatırım yapılabilir olarak belirlemişti. Türkiyenin notunu artırırken cimri, düşürürken bonkör davranan bu kuruluşlar ülkemizdeki siyası ve ekonomik istikrarın sonucu kazanılan zaferlere artık kayıtsız kalamıyor.
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber AK Parti Manisa Milletvekili Yurttaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER