AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gülen:

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gülen: Hatayın büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla kentteki çarpık yapılaşma son bulacak


HATAY (A.A) - AK Parti Merkez İlçe Başkanı Emrullah Gülen, Hatayın büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla kentteki çarpık yapılaşmanın son bulacağını belirtti.
     Gülen, Hatay Gazeteciler Cemiyetinde (HGC) düzenlediği basın toplantısında, tek elden koordinasyonlu bir yapılaşmayla Hatayda mozaik bir Hatayın oluşacağını söyledi.
     Partisinin temel unsurunun hizmet olduğunu, vatandaşlara hizmet eden, onların sorunlarını yerinde dinleyip çözüme kavuşturan bir politika izlediklerini ifade eden Gülen, şöyle devam etti:
     Hatayın büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla kentteki çarpık yapılaşma son bulacak. Bu yasayla birlikte köylerimiz mahalle vasfına dönüşüyor. Demirköprü, Akcurun, Şenköydeki vatandaşlarımız bundan sonra ilçe belediye başkanı seçebildiği gibi büyükşehir belediye başkanını da seçebilecektir. Bu noktada tabi ki köylerimize giden hizmetler ikiye katlanacak. Köylerimiz ve beldelerimiz büyükşehir belediyesine katılınca merkezimizin nüfusu da 330 bin civarında olacak.
     Tasarıyla ilgili birçok eleştirinin de beraberinde geldiğini vurgulayan Gülen, memleketin menfaatine mücadele veren bir siyasi parti olduklarını kaydetti.
     Gülen, 1 Şubat tarihi itibariyle büyükşehir belediyesi tasarısıyla ilgili vatandaşlara bilgilendirme toplantısı düzenleyeceklerini hatırlattı.
     Suriye ile olan ilişkilere de değinen Gülen, Suriye bizim tarihten itibaren akrabalık bağlarımızın olduğu bir ülkedir. İktidara geldiğimiz 2002 yılında Başbakanımız Suriye ile kardeş ülke politikası gütmüştür. Fakat son olaylardan sonra Başbakanımız gerekli tavsiyelerini Beşar Esede söylemiştir. Demokratik ortamın oluşturulması gerektiğini belirtmiştir.
     Biz Türkiye olarak Suriyeli kardeşlerimize kapılarımızı açmakla mükellefiz, insanlığımız bunu gerektiriyor. Toplum olarak misafirperver insanlarız. İnşallah en yakın süre içerisinde de demokratikleşme anlamında adımlar atılır, Suriye olayları bir an önce sona erer ve misafirlerimiz de evlerine geri döner diye konuştu.
     HGC Başkanı Ahmet Yetişen de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ikili ilişkilerin hem gazeteciler açısından hem de siyasiler açısından önemli olduğuna söyledi.
     Ziyarette Gülene ilçe teşkilat üyeleri eşlik etti.
    
     Muhabir: Lale Köklü
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gülen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER