AK Parti Mersin Milletvekili Uzun:

AK Parti Mersin Milletvekili Uzun: -Hükümetimiz turizme özel bir önem veriyor


MERSİN (A.A) - AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, AK Partinin turizme özel bir önem verdiğini söyledi.
     Uzun, Müze Müdürü Mehmet Çavuş ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kamulaştırılan ve restore edilmeyi bekleyen evlerde incelemelerde bulundu.
     Uzun, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescilli 236 eski Tarsus evinin bulunduğunu bildirdi.
     Tescil edilmesi gereken 600 kadar daha evin bulunduğunu ifade eden Uzun, şunları kaydetti:
     Hedefimiz 100 yatak kapasitesi bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığına ait olan tüm evlerin restore çalışmalarının tamamlayarak, butik otel tarzında yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunmak. İlk işimiz restore bekleyen evlerin ödeneğinin çıkarılması ve bir an önce restore edilerek, profesyonel turizm işletmecileri kanalıyla butik otel olarak, turizmin hizmetine sunulmasıdır. Hükümetimiz turizme özel bir önem veriyor. Özellikle Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi, Gülek Karboğazı Kayak Merkezi Turizm Bölgesi ile birlikte Saint Paul Kuyusu çevresindeki eski Tarsus Evlerinin butik otel olarak işletilmesiyle Tarsus, Beypazarı ve Safranbolu gibi turizmden hak ettiğini fazlasıyla almaya başlayacaktır.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber AK Parti Mersin Milletvekili Uzun: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER