AK Parti Milletvekili Kaşdemir, Suriyeli aileyi

AK Parti Milletvekili Kaşdemir, Suriyeli aileyi ziyaret etti


ÇANAKKALE (A.A) - AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Suriyedeki savaştan kaçan ve Biganın İdriskoru köyüne gelen Merza ailesini ziyaret etti.
     Kaşdemire ziyaretinde, Belediye Başkanı Mehmet Özkan, AK Parti Biga ilçe yönetim kurulu üyeleri, İdriskoru Muhtarı Feyzullah Şahin ile Biga Kafkas Kültür Derneği Başkanı Harun Şiren eşlik etti.
     Biga Kafkas Kültür Derneği Başkanı Harun Şiren, derneğin girişimleriyle Suriyeden ilçeye gelen 14 aileden 3ünün İdriskoru köyüne yerleştirildiğini belirterek, Merza ailesine evini açan Neşat Aydına teşekkür etti.
     Şiren, Türkiyede bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade ederek, 3 gün gibi kısa bir sürede ailelerin ikametgahının alınmasında milletvekilimizin bir telefonu işlemleri hızlandırdı. Allah yaptığının bin mislini kendisine yapsın dedi.
     Suriyede iş makinesi operatörü olan Fawaz Merza ile sürücü kursunda öğretici olan Ghaliah Zakayanın oğulları Rami ve Rim ile görüşen Milletvekili Kaşdemir,Suriyeli aileye evini açan Aydın ailesine ve destek verenlere teşekkür etti.
     Kaşdemir, müthiş bir kadirşinaslığın söz konusu olduğunu belirterek, Atalarımıza layık olduğunuzu gösterdiniz. Dışarıdan, hiç tanımadığınız birine kucak açtınız. İnsan olduğunuz için sevdiniz. Söylemek kolaydır, ancak yapmak zordur. Yapılan bu işi çok önemsedim ve takdir ettim. Bizim milletimizin en önemli özelliğini beraberce görmüş olduk. Bize düşen bir görev varsa partim ve teşkilatım olarak yapmaya hazırım diye konuştu.
     Milletvekili Kaşdemir ve beraberindekiler, İbrahim Aydın İlköğretim Okulunda Türkçe öğrenen Suriyeli gençlerle görüştü.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber AK Parti Milletvekili Kaşdemir, Suriyeli aileyi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER