AK Parti Milletvekili Türel:

AK Parti Milletvekili Türel: -Seçimler yaklaştıkça Akaydının yine iftira yoluna başvurması, 2009da bu yolla kazanmış olduğu belediye başkanlığını, yeniden aynı yolla kazanmak istemesinden kaynaklanmaktadır


ANTALYA (A.A) - AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, Seçimler yaklaştıkça Akaydının yine iftira yoluna başvurması, 2009da bu yolla kazanmış olduğu belediye başkanlığını, yeniden aynı yolla kazanmak istemesinden kaynaklanmaktadır dedi.
     Menderes Türel, yaptığı yazılı açıklamada, belediye başkanlığı yaptığı dönemle ilgili bağımsız yargı tarafından hakkında hiç dava açılmadığını, soruşturma izni dahi verilmediğini kaydetti. Türkiyede hakkında soruşturma izni verilmeyen ve dava açılmayan büyükşehir belediye başkanları arasında yer almaktan onur duyduğunu belirten Türel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydının dönemine ilişkin iddialarına da tepki gösterdi.
     Başkan Akaydının Altın Portakal Film Festivali ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, dönemine ilişkin bazı iddialarda bulunduğunu kaydeden Türel, açıklamasında, En ufak bir yanlış uygulama, usulsüzlük, yolsuzluk var ise yapması gereken, derhal bu iddialarıyla ilgili bağımsız yargıya müracaat etmesidir. Ancak, hala bu konularla ilgili sürekli konuşup, gereken resmi adımları atmaması ve bağımsız yargıya başvurmaması, dedikodu üreterek insanları karalamaya çalışması son derece vahimdir dedi.
     Türel, Akaydının hakkındaki iddiaları üzerine açtığı davaları da kazandığını hatırlattı. Seçimler yaklaşırken Akaydının yine iddialar ortaya attığını savunan Menderes Türel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Seçimler yaklaştıkça Akaydının yine iftira yoluna başvurması, 2009da bu yolla kazanmış olduğu belediye başkanlığını, yeniden aynı yolla kazanmak istemesinden kaynaklanmaktadır. Dört sene önceki konuları bugün gündeme taşımasının maksadı, yaklaşan seçimlerdir. Dört senedir aklın neredeydi- Madem bu iddialara sahiptin, neden bugüne kadar dile getirmedin- Antalya Büyükşehir Belediyesindeki tüm icraatlarımızda alnımız ak ve açıktır. Bu ve benzeri iddiaların sahibi, bu ve benzeri iddiaları ispatlamakla mükelleftir. İspatlayamadığı takdirde kendisini müfteri olarak ilan ediyor ve kendisinin haysiyetten, şereften yoksun bu yaklaşımlardan bir an önce arınmasını diliyorum.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber AK Parti Milletvekili Türel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER