AK Parti Muğla Milletvekili Boğa:

AK Parti Muğla Milletvekili Boğa: -Fethiye açıklarında meydana gelen deprem iç turizmi kötü etkiledi


MUĞLA (A.A) - AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Fethiye açıklarında meydana gelen deprem iç turizmi kötü etkiledi dedi.
     Bodrumda katıldığı bir davette gazetecilerin gündemdeki sorularını yanıtlayan Boğa, turizm, Muğlanın büyükşehir olması ve gündemdeki diğer sorular hakkında bilgi verdi.
     Boğa, Muğlanın büyükşehir olmasının ardından Bodrumda kaç belediyenin açık kalacağı sorusuna, Mevcut taslakta sadece ilçe belediyeleri kalacak. Ama beldelerin tamamı kapanıyor. Bu, büyükşehir olacak bütün illerle ilgili bir şey. Ama şöyle bir ihtimal var. Bazı büyük yerlerin birleşimi, onların ilçe olması da gündemde. Burada Turgutreis gibi ama nasıl olur şimdilik bilmiyoruz. Onlar görüşülür dedi.
     Boğa, Muğlanın büyükşehir olması halinde belediye başkan adaylığı ile ilgili soruya ise, O tahminler bizi aşan bir konu. Ama herkes sahaya kendisi açısından ağır top gördüğü herkesi sürecektir, bu da doğal. Ertuğrul bey veya başka birisi ile ilgili bir şey söyleme şansım yok diye konuştu.
     Bodruma yapılacak yatırımlar hakkında bilgi veren Boğa, şöyle konuştu:
     Bodrumda hastane yapılacak alanda tarihi eser olabileceği düşünülen bir taş, belge çıkmış. Geçen Sağlık Bakanımız Muğlaya geldiğinde görüştük. Bu süreci geciktiren bir şey. Bizim burada amacımız bir an önce hizmeti sunabilmek. Burası olmuyor ise ayrı bir hastane alanı bulunması ise mahalli idarelerin görevi.
     Boğa, bir gazetecinin Muğlaya gelen turistlerde düşüş yaşandığı yönünde çıkan haberlere ise şu yanıtı verdi:
     Muğla genelinde bu düşüşlerin yanı sıra Fethiye açıklarında meydana gelen depremde iç turizmi kötü etkiledi. Bununla ilgili hem Fethiyede hem de turizm aktörlerinin Ankarada buluşmasıyla çeşitli toplantılar yaptık. Yabancı tur operatörlerinin davet edilerek burada misafir edilmesi söz konusu. Onlar projelendiriliyor. Önümüzdeki sezona daha iyi girebilmek için gayretler var.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Muğla Milletvekili Boğa: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER