AK Parti Sakarya Milletvekili İslam:

AK Parti Sakarya Milletvekili İslam: -Kadın girişimcilerin finansal kaynak sorununun çözümü amacıyla, Kredi Garanti Fonu ve Halkbank arasında protokol imzalandı


SAKARYA (A.A) - AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, kadın girişimcilerin finansal kaynak sorununun çözümü amacıyla Kredi Garanti Fonu ve Halkbank arasında protokol imzalandığını söyledi.
     İslam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadın girimciliğinin teşvik edilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, çeşitli çalıştaylar ve eğitim kursları düzenlendiğini anlattı.
     Kadın girişimcilerin finansal kaynak sorununun çözümü amacıyla, Kredi Garanti Fonu ve Halkbank arasında protokol imzalandı diyen İslam, İlk Adım Protokolü ile kadın girişimcilere ve girişimci adaylarına birçok kolaylık sağlandığını ifade ederek, Bu kolaylıklar, başvurularda mali evrak şartı aranmaması, işlemlerin kolay ve anlaşılır adımlardan oluşması, düşük faiz ve yüksek kefalet oranına sahip kredilerle desteklenmesi şeklinde özetlenebilir diye konuştu.
     Protokol kapsamında, en fazla 100 bin liraya kadar olan projelerin değerlendirileceğini belirten İslam, başvuru sahiplerine projenin yüzde 95i oranında kredi imkanı sunulduğunu söyledi.
     İslam, konuyla ilgilenenlerin, sosyal hizmetler il müdürlüklerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ilgili birimlerine ve ilgili banka şubelerine başvurarak detaylı bilgiye ulaşabileceklerini vurguladı.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber AK Parti Sakarya Milletvekili İslam: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER