AK Parti Samsun Milletvekili Demir:

AK Parti Samsun Milletvekili Demir: -OMÜ bünyesinde bir mimarlık fakültesinin eğitim ve öğretime başlamasını önemli bir kazanım olarak görüyorum


SAMSUN (A.A) - AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, OMÜ bünyesinde bir mimarlık fakültesinin eğitim ve öğretime başlamasını önemli bir kazanım olarak görüyorum dedi.
     Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atakum Kampüsünde restorasyon çalışmaları devam eden Mimarlık Fakültesi binasında incelemelerde bulunan Demir, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bulut ve öğretim üyelerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
     OMÜ bünyesinde kurulan Mimarlık Fakültesinin şehir için bir şans olduğunu, özellikle tasarım konusunda genç mimarların yetişmesinin önemli olduğunu belirten demir, şunları kaydetti:
     Mimarlık fakülteleri çalışma alanı olarak bulundukları her yere bir estetik ve güzellik katarlar. Bir mimarın bakış açısıyla estetik ve kullanışlı mekanların, yapıtların kazanımı mümkündür. OMÜ bünyesinde bir mimarlık fakültesinin eğitim ve öğretime başlamasını önemli bir kazanım olarak görüyorum. Eğitim kalitesi ile Samsundan Türkiyenin önemli mimarlarının yetişeceğine inanıyorum. Özellikle teorik eğitimin yanında uygulama eğitimleri genç mimarlara büyük kazanımlar katacaktır. Fakülte yönetiminin ufkunun geniş ve önemli projelerinin olduğunu görüyoruz. Yetiştirecekleri mimarların alanlarında en iyi olmaları için her türlü olanağı sağlayacakları ortadadır.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber AK Parti Samsun Milletvekili Demir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER