AK Parti Şanlıurfa İl Kongresi

AK Parti Şanlıurfa İl Kongresi -Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (3) Aramıza simsarların girmesine izin vermeyelim. Aramıza, dedikoducuların, farklı hesapları, farklı niyetleri olan maskeli provokatörlerin girmesine asla müsaade e


ŞANLIURFA (A.A) - Kadir Karakuş - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, terör sorunu ile ilgili, Aramıza simsarların girmesine izin vermeyelim. Aramıza, dedikoducuların, farklı hesapları, farklı niyetleri olan, maskeli provokatörlerin girmesine asla müsaade etmeyelim. Çözümü engellemek, çözümü ertelemek, terörle mücadeleyi etkilemek, dağdaki teröristleri ölüme göndermek için yurt içinde, yurt dışında çaba sarf edenlere fırsat vermeyelim dedi.
     Erdoğan, partisinin GAP Arena Stadyumunda düzenlenen il kongresinde yaptığı konuşmada, 14 Ağustos 2001de AK Partiyi kurarken taşıdıkları duygu, heyecan, coşku ve umuda bugün de sahip olduklarını dile getirdi.
     Çok tecrübe edindiklerini, çok şeyler gördüklerini ve çok şeyler yaşadıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
     Çok tehditler aldık, çok badireler atlattık, çok büyük tehlikelere maruz kaldık. Ama mafya demedik, mücadele ettik. Çete demedik, mücadele ettik, Cunta demedik, mücadele ettik. Dokunamazsın dedikleri her şeye, Allahın izni, sizlerin desteğiyle dokunduk ve kirli ilişkileri, kirli çıkar örgütlenmelerini tek tek yargıya teslim ettik. Biz hiçbir şeyin üzerini örtmeyiz, üzerinin örtülmesine de izin vermeyiz.
     Tıpkı Şarkın Sevgili Sultanı Selahaddin Eyyubi gibi, bizler de bu dünyadan, sadece ve sadece kefenimizle göçüp gideceğiz. Yanımızda kefenle birlikte ne götüreceğiz biliyor musunuz- Yanımızda, kefenimizle birlikte dünyadaki işlediklerimizi götüreceğiz. Eğer bu millet çıkar da Allah razı olsun derse arkamızdan bir Fatiha okursa işte o zaman dünyadan yanımıza çok değerli bir şey almışız demektir. Biz, Allahın rızasını, milletin rızasını kazanmanın mücadelesi içindeyiz. Biz bu statları, bu meydanları asla ve asla teröre, şiddete, terörden ve şiddetten nemalanan kan tüccarlarına bırakmayacağız. Biz, sizin verdiğiniz emaneti Allahın izniyle heba etmeyeceğiz.
     Onlar ne istiyor- Onlar, sizin yoksul kalmanızı istiyor. Onlar sizin fakir kalmanızı istiyor. Onlar sizin çaresiz, kimsesiz, sevgisiz kalmanızı istiyor. Onlar, istismardan, kandan, gözyaşından besleniyor. Ama biz, sadece ve sadece hizmet diyoruz. Biz, helalleşme diyoruz, kucaklaşma diyoruz, kardeşlik diyoruz. Hiçbir provokasyon bize engel olamayacak. Hiçbir kirli hesap bizi durduramayacak. Hiçbir tahrik, hiçbir tehdit, hiçbir karanlık senaryo bizi yolumuzdan vazgeçiremeyecek. Siz çöz dediniz, Allahın izniyle biz bu işi çözüyoruz ve çözmeye de devam edeceğiz. Ama sizden bir ricam var, sizden çok önemli bir hususta bir talebim var; biz, bugüne kadar birbirimizle aracılarla konuşmadık. Biz bugüne kadar birbirimizle ruberu konuştuk, yani yüz yüze konuştuk, gönülden konuştuk. Aramıza simsarların girmesine izin vermeyelim. Aramıza, dedikoducuların, farklı hesapları, farklı niyetleri olan, maskeli provokatörlerin girmesine asla müsaade etmeyelim. Çözümü engellemek, çözümü ertelemek, terörle mücadeleyi etkilemek, dağdaki teröristleri ölüme göndermek için yurt içinde, yurt dışında çaba sarf edenlere fırsat vermeyelim.
    
     -Biz sloganlarla konuşmayız, biz simsarların diliyle asla konuşmayız-
    
     Şanlıurfa AK Parti Teşkilatından, bu yönde bugünden itibaren daha fazla çaba sarf etmelerini isteyen Başbakan Erdoğan, bugünden itibaren çok daha koordineli, uyumlu, planlı ve programlı çalışılması gerektiğini vurguladı.
     Şanlıurfada, kapısı vurulmayan, misafir olunmayan ev bırakılmamasını isteyen, Erdoğan, Tek tek herkese ulaşacak, gerçekleri onlara anlatacak, başkalarına değil, simsarlara değil, kan sevdalılarına değil, yoksulluğu istismar edenlere değil, milletin partisi AK Partiye inanmalarını isteyecek, gerçeklerle onları ikna edeceğiz diye konuştu.
     Erdoğan, kente kazandırılan 747 milyon liralık yatırımın resmi açılışını da bugün yapacaklarını hatırlattı.
     21 Mayıs 2011de geldik 600 milyon liralık eser ve hizmet kazandırıldı. Bir yıl sonra geldik yaklaşık 750 milyon liralık yatırımı Şanlıurfaya kazandırıyoruz. İşte AK Parti farkı budur diyen Erdoğan, Bank Asya 1. Lige yükselen Şanlıurfasporu da kutladı ve başarı diledi.
     Başbakan Erdoğan, Biz sloganlarla konuşmayız, biz simsarların diliyle asla konuşmayız, biz Şanlıurfadaki gibi eserlerimizle hizmetlerimizle yatırımlarımızla ve yaptıklarımızla konuşuruz dedi.
     Kente yapılan sağlık, ulaşım, eğitim, sulama, tarım yatırımları hakkında da bilgi veren Başbakan Erdoğan, Şanlıurfada bin 700 yataklı şehir hastanesi yapılacağını söyledi. Hastanenin arsa ve proje çalışmalarının başladığını, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından da inşaata başlanacağını dile getiren Erdoğan, kentteki sağlık yatırımlarını da anlattı.
     2011 yılı hububat desteklerinin ödendiğini bildiren Erdoğan, Sadece yolsuzluk nedeniyle, savcılık talebiyle ödenmeyenler var. Dosyaları maliye ve savcılık inceliyor, sorun olmayanlar ödeniyor. Bunları da iyi bilelim, buna göre işin değerlendirmesini yapalım ifadesini kullandı.
     Şanlıurfayı tarihine yakışır uluslararası bir şehir, bir cazibe merkezi, bir dünya şehri yapacaklarını da belirten Erdoğan, partilileri ayağa kalkmaya davet ederek Beraber yürüdük biz bu yollarda şarkısının sözlerini partililerle okudu.
    
     -Notlar-
    
     Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından stadyumda tur atarak vatandaşları selamladı ve kendisine verilen Şanlıurfaspor formasıyla fotoğraf çektirdi.
     GAP Arena Stadyumundaki AK Parti Şanlıurfa 4. İl Kongresinde Biz Hz. İbrahimin torunlarıyız. Büyük ustanın çıraklarıyız ve Güneydoğunun talihisin, Arap olduk, Kürt olduk, Türk olduk... Biz hep birlikte Şanlıurfa olduk pankartları ve Arapça yazılmış pankartlar dikkati çekti.
     Başbakan Erdoğanın konuşması sırasında üzerlerine giydikleri tişörtlerle Olmadı usta, taşerona son pankartı oluşturan vatandaşlar, güvenlik güçlerince stattan çıkarıldı. Hububat desteklenmesi ödenmiyor, çiftçiye sahip çık büyük usta yazılı pankart da güvenlik güçlerince toplatıldı. Bu sırada bazı vatandaşlarla polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.
     Kongreye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve bazı milletvekilleri katıldı.
     (Bitti)
     (KDR-SÖR-ADM-İU)
<< Önceki Haber AK Parti Şanlıurfa İl Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER