AK Parti Şanlıurfa İl Kongresi

AK Parti Şanlıurfa İl Kongresi -Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (1) -Biz yüreklerdeki yangın bitsin dedikçe, birileri bu yangını adeta körüklüyor. Biz, hem Kırıkkaleye gelen şehidimin annesinin, hem dağdaki oğlunun yolunu g


ŞANLIURFA (A.A) - Kadir Karakuş - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Biz yüreklerdeki yangın bitsin dedikçe, birileri bu yangını adeta körüklüyor. Biz, hem Kırıkkaleye gelen şehidimin annesinin, hem dağdaki oğlunun yolunu gözleyen annenin gözyaşı dinsin diye, samimiyetle mücadele verdikçe, birileri çıkıyor, dağdakiler inmesin diyerek, kanı, şiddeti, ölmeyi ve öldürmeyi teşvik ediyor dedi.
     Erdoğan, partisinin GAP Arena Stadyumunda düzenlenen il kongresindeki konuşmasında, AK Partinin oy oranının 2002de yüzde 23, 2007de yüzde 60, 2011de yüzde 63,5 olarak gerçekleştiğini, bu rakamların çok anlamlı olduğunu söyledi.
     Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
     AK Parti olarak biz, terörle mücadele vermiş şehirlerimizden seçimlerde çok büyük destek alıyoruz. Çünkü biz bu meseleyi sadece bir tarafın bakışıyla, sadece bir tarafın beklentilerine cevap verecek tarzda değil, milletimizin tamamının arzu ettiği şekilde çözmenin çabası içindeyiz.
     Bakın size burada bir başka ilimizin 3 seçimdeki oy oranlarını vereceğim. Terörle mücadelede en fazla şehit vermiş illerimizden biri olan Kırıkkale... 2002de AK Partiye yüzde 49la destek vermiş. 2007de Kırıkkale yüzde 58le AK Parti demiş. 2011de Kırıkkale, desteğini yine artırmış, yüzde 62 oy oranıyla yine AK Parti demiş. Bu nedir biliyor musunuz- Şanlıurfa da Kırıkkale de AK Partiye, bu meseleyi çöz, terör meselesini çöz, Kürt meselesini çöz, bu akan kanı durdur diye yetki vermiş, emanet vermiş, destek vermiş.
     Bütün illerimizde bu manzara var. 81 vilayetimizin hemen tamamında biz oylarımızı artırarak bugünlere geldik. Biz, üzerimizde ne büyük bir emanet taşıdığımızın farkındayız. Biz, bize oy versin ya da vermesin, 75 milyonun bizden ne istediğini, ne beklediğini, ne talep ettiğini çok, ama çok iyi biliyoruz. Biz her şeyden önce sizleri seviyoruz. Bizde Türk, Kürt, Zaza, Laz, Çerkez, Gürcü, Abhaz, Arnavut, Boşnak, Roman, böyle bir ayrım yok. Biz bütün milletimizi Yunusun diliyle Yaradılanı severiz yaradandan ötürü anlayışıyla seviyoruz ve kucaklıyoruz. İşte onun için, hem Kürt meselesinde, hem terörle mücadelede çok kararlı, çok dik, çok cesur bir duruş sergiledik. Demokratikleşme yolunda geri adım asla atmadık. Aynı şekilde terörle mücadeleden geri adım asla atmadık.
     Millet arkamızda olduğu sürece, biz, bu kararlı duruşumuzu sonuna kadar muhafaza edeceğiz. Millet yanımızda olduğu sürece, biz, 75 milyonu kardeşçe kucaklaştırmanın mücadelesini vereceğiz. Ama ben, Şanlıurfalı kardeşimin, bütün bu bölgedeki kardeşlerimin şunu da görmesini özellikle rica ediyorum. Biz bu meseleyi çözmeye çalıştıkça, birileri de inatla, ısrarla, bu meselenin çözülmemesi için gayret ediyor. Biz, analar ağlamasın dedikçe, birileri ısrarla anaları ağlatmak için uğraşıyor. Biz, ocaklara ateş düşmesin dedikçe, birileri şiddeti daha da tırmandırıyor. Biz, yüreklerdeki yangın bitsin dedikçe, birileri bu yangını adeta körüklüyor. Biz, hem Kırıkkaleye gelen şehidimin annesinin, hem dağdaki oğlunun yolunu gözleyen annenin gözyaşı dinsin diye, samimiyetle mücadele verdikçe, birileri çıkıyor, dağdakiler inmesin diyerek, kanı, şiddeti, ölmeyi ve öldürmeyi teşvik ediyor.
     (Sürecek)
     (KDR-ADM-ZVR)
<< Önceki Haber AK Parti Şanlıurfa İl Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER