AK Parti Siirt Milletvekili Demirkıran:

AK Parti Siirt Milletvekili Demirkıran: Hükümetimizin sağlık alanında yaptığı hizmetler örnek gösteriliyor


SİİRT (A.A) - Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu eş başkanı ve AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, hükümetin sağlık alanında uyguladığı politikanın, diğer ülkeler tarafından örnek gösterildiğini belirtti.
     Demirkıran, Siirt Devlet Hastanesini ziyaret ederek hasta ve hasta yakınları ile görüştü. Demirkıran, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetin çok başarılı bir sağlık politikası uyguladığını ve diğer ülkelerin bunu dikkatle incelediklerini söyledi.
     Sağlık alında on yıl öncesinde hayal bile edilemeyecek bir duruma gelindiğini belirten Demirkıran, şöyle dedi:
     10 yıl öncesinde il merkezinde ana branşlarda bile uzman doktor yokken bu gün en küçük ilçemizde bile birden çok uzman doktor var. Bu gün Siirt il genelinde özel sağlık kurumlarında çalışanlarla birlikte 200 üstünde uzman doktor görev yapıyor. Bu sayı pratisyen doktorlarla birlikte 300e yaklaşıyor. İlimizde bütün temel branşlarda doktor mevcut. Artık vatandaşımız en ufak bir hastalık için il dışına gitmek zorunda kalmıyor. Hemen hemen bütün branşlarda birden çok hekim bulunduğu içinde hasta istediği hekimi seçme imkanı buluyor. Vatandaşımız tarafından takdir edilen bu gelişmeler, ülke dışında da dikkatle takip ediliyor, örnek gösteriliyor. Yurt dışı temaslarımda bunu yakından gözleme imkânı buluyorum. Yurt dışı temaslarımda sağlık politikası konusunda sorular soruluyor ve bu başarının nasıl elde edildiği öğrenilmeye çalışılıyor.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriya Güneş/Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber AK Parti Siirt Milletvekili Demirkıran: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER