AK Parti Siirt Milletvekili Ören:

AK Parti Siirt Milletvekili Ören: Kurtalan Siirt arasında yapılması planlanan demiryolunun kent merkezine kadar uzatılmasını bekliyoruz


SİİRT (A.A) - AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Kurtalan Siirt arasında yapılması planlanan demiryolunun kent merkezine kadar uzatılmasını beklediklerini söyledi.
     Ören, yaptığı açıklamada, demiryoluna ilişkin konuyu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Metin Tahan ile görüştüğünü ifade ederek, şöyle dedi:
     Kurtalan-Siirt arasında yapılması planlanan demiryolu için gelecek ay etüt çalışmaları için Siirte ekip gönderilecek. Sonrasında projenin ihale aşamasına geçilecek. Demiryolunun il merkezine kadar getirilmesinin üzerinde ısrarla duruyorum. İl merkezine demiryolu ile ulaşım sağlanması yatırımcılara bir davetiyedir. Gerek ham madde gerekse diğer üretim, yatırım, pazarlama araç ve ürünlerinin Siirte getirilmesinde taşıma maliyeti konusunda bir rahatlama yaşanacaktır. Bu durum Siirtin lojistik bir üs olarak kullanılmasını sağlayacaktır. Oluşacak bu hareketliliğin sağlayacağı katkılar gibi birçok alanda Siirt ve ilçelerine katkı sağlanacaktır.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber AK Parti Siirt Milletvekili Ören: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER