AK Parti Siyaset Akademisi

AK Parti Siyaset Akademisi -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Denemeç: Biz Türkiyenin yarınına, bir yıl, iki yıl sonrasına değil, 50-100 yıl sonrasına yatırım yapıyoruz


ZONGULDAK (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, Biz Türkiyenin yarınına, bir yıl, iki yıl sonrasına değil, 50-100 yıl sonrasına yatırım yapıyoruz dedi.
     Denemeç, AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı tarafından Öğretmenevinde düzenlenen Siyaset Akademisinde Lider Ülke Türkiye konulu sunum yaptı.
     Siyasetle beraber değerlendirilmesi gereken olaylara bakıldığında ekonomi, tarih, sosyoloji, insan hakları, hukuk, uluslararası ilişkiler ve teknolojinin önemli olduğunu vurgulayan Denemeç, şunları kaydetti:
     40 yıl önce yaptığımız siyasette televizyonu bugünkü kadar yoğun kullanamazdık. O dönemde internet ve sosyal paylaşım siteleri yoktu. Teknoloji de aslında siyaseti değiştirdi. Hatta bazı doğa olayları bile siyaseti etkileyebiliyor. Aslında bu olaylar siyasetle iç içe olan konulardır.
     Japonyayı, Japonya yapan yaptığı eğitim reformudur. Türkiyede 2004 yılından itibaren bütçeden eğitime neden en fazla para ayrıldı- Niye 76 olan üniversite sayası 176yı buldu- Niçin çocuklarımız ders başı yaptığında sıralarında kitaplarını buldu- Neden müfredatı değiştirdik, öğretmen atadık, eğitim sistemini 12 yıla çıkardık- Biz Türkiyenin yarınına, bir yıl, iki yıl sonrasına değil, 50-100 yıl sonrasına yatırım yapıyoruz.
     Geçmişten günümüze siyasi tarihi etkileyen olaylar hakkında bilgiler veren Denemeç, Osmanlının son dönemi ve cumhuriyetin kuruluşundan itibaren siyasi partilerin ortaya çıkışını tetikleyen gelişmeleri anlattı.
     Akademideki sunuma, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçarın yanı sıra bazı belediye başkanları ve siyaset akademisi öğrencileri katıldı.
     (FER-SOY-İU)
<< Önceki Haber AK Parti Siyaset Akademisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER