AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi

AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı -Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanını taşıyıp da kanında bozukluk olmayan, sütünde bozukluk olmayan PKKya destek olmaz. Biz kardeşiz. Biz kimseyi


TRABZON (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanını taşıyıp da kanında bozukluk olmayan, sütünde bozukluk olmayan PKKya destek olmaz. Biz kardeşiz. Biz kimseyi ırkından, dininden dolayı ötelemiyoruz dedi.
     Bakan Bayraktar, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, Trabzonun tarihi bir gün yaşadığını belirterek, Trabzonu marka şehir yapmak için çalışıyoruz dedi.
     Küçük hesapların siyasi partisi olmadıklarını vurgulayan Bakan Bayraktar, Bizim davamız büyük davadır. Biz Fatihin, Ertuğrul Gazinin, Osman Gazinin izini sürüyoruz. Onun için sıradan bir siyasi parti değiliz. Büyük Türkiyeyi kurma, yeniden dünyaya huzur getirmenin adımlarını atıyoruz. Önümüzdeki mahalli idareler seçimi son derece önemli bir seçim. Sıradan, belediye başkanı seçme seçimi değil. Küçük hesaplar yapmıyoruz. Yeter ki biz büyük fotoğrafa bakalım. Küçük meselelere takılmayalım diye konuştu.
     Türkiyenin dünyaya büyük bir fotoğraf verdiğini vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti:
     Biz 10 yılı aşkındır iktidardayız, bize çamur atmaya kalkanlara, haksız muhalefet yapmaya çalışanlara, milletimiz hadi bakalım diyor. Bu millet biliyor, 2002 yılında sizin ödediğiniz vergilerden oluşan bütçenin yüzde 56sı gavurdan aldığımız kredinin faizine gidiyordu. Türkiyedeki toplam yatırım 35 katrilyon liraydı. Şimdi 500 katrilyona çıktı. Ne oldu, hortumlar kesildi, gecelik faizler yüzde 400lerden yüzde 8le düştü de milletin parası cebinde kaldı.
     Bakan Bayraktar, yapılanların yeterli olmadığını, zor bir eşikte olduklarını belirterek, şunları söyledi:
     Kişi başı milli gelirimiz, 16-17 bin dolara çıkardıktan sonra Türkiyeyi kimse tutamaz. İnanın Suriyede de bizim Müslüman kardeşlerimiz öldürülemez. Filistin devleti de çok daha rahat bayrağını dalgalandırır. Bütün mesele o kritik eşiği aşalım. Birinci cihan harbini, İstiklal harbini yaparken boğazda kadeh tokuşturanlar, daha sonra Cumhuriyete sahip çıktılar, millete efendilik tasladılar. Millet asker versin, vergi versin, bir şeye karışmasın, kenarda dursun dediler. Şimdi ne oldu. Menderes ne dedi Yeter söz milletin. Bizim liderimiz ne diyor Yeter söz de karar da milletin. Şimdi başörtülüler üniversitelere giriyor, bu millet kendi kendini idare ediyor, hazmedemiyorlar. Lafla bize nifak sokmaya çalışıyorlar.
    
     -Bu memleket terör belasından kurtulacaktır-
    
     Aklıselim olan, vatanını seven, yatarak değil üreterek, alnının teriyle kazananların bu memlekette efendilik yapacağını ifade eden Bakan Erdoğan Bayraktar, şöyle konuştu:
     Türkiyede büyük bir terör belası var. Çırpınıyorlar şimdi. Bu memleket terör belasından kurtulacaktır. Bu memlekette kardeşlik duygusu hakim olacaktır. Türkiye cumhuriyeti nüfus cüzdanı taşıyan herkes bu memlekete vatandaşlık duygusuyla bağlı olacak. Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanını taşıyıp da kanında bozukluk olmayan, sütünde bozukluk olmayan PKKya destek olmaz. Biz kardeşiz. Biz kimseyi ırkından, dininden dolayı ötelemiyoruz. Bunu başaracağız.
     Bakan Bayraktar, bazı kesimin önlerini kesmeye çalıştığını kaydederek, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Bazıları tarihte nasıl Türkiyeye huzur getirdiyse, tekrar onu getirecek diye onu görüyorlar da bizim önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Avrupa Birliği de bize yalvaracak, inanın yalvaracak. Onun ayak izlerini de görüyorsunuz. Almanyadaki ağabeylerimiz, kardeşlerimiz ne diyor, Almanya artık sıkıntıda... Rusyayı, İtalyayı ayağa kaldırırsın bela, Yunanistan batacak, ikide bir Ver 20 milyar dolar, ver 30 milyar dolar... Ne zamana kadar Almanya bunu taşıyacak. Almanya, bizim buradaki PKKyı desteklemekten vazgeçsin. Orada kendi belası ona yeter. Portekizde işsizlik yüzde 25. Onun için gelecek Türkiyenindir.
    
     Muhabir: Zafer Sel / Tuncay Bekar
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER