AK Parti Yozgat İl Danışma Meclisi

AK Parti Yozgat İl Danışma Meclisi Toplantısı -Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (1) -"30 yılı aşkın süredir devam eden terör sorununu halletmek için önemli kararlar aldık, tarihi adımlar attık, atmaya da devam ediyoruz" -"Talimatı mi


YOZGAT (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "30 yılı aşkın süredir devam eden terör sorununu halletmek için önemli kararlar aldık, tarihi adımlar attık. Atmaya da devam ediyoruz" dedi.
     Bozdağ, Yozgat Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, çözüm sürecine değindi.
     Ülkede 30 yılı aşkın süredir devam eden terör sorununu halletmek için önemli kararlar aldıklarını, tarihi adımlar attıklarını belirten Bozdağ, bu adımları atmaya devam ettiklerini dile getirdi.
     Bozdağ, şunları söyledi:
     "Terör bitsin mi, kan dursun mu, gözyaşı dinsin mi, analar ağlamasın mı, bir daha hiçbir Mehmedimizin, polisimizin, kamu görevlimizin terörde şehit olmadığı bir Türkiye olsun mu- Hep beraber biz bunu istiyoruz. Seçim zamanında halkımızın arasına katıldığımızda, şehitlerimizin cenaze merasimine katıldığımız zaman, evladının acısıyla yüreği parçalanmış analarımızın, babalarımızın, onların kardeşlerinin, eşlerinin bitirin artık bu işi dediğine defalarca şahit oldum. Bu terörü bitirin talimatı, milletin talimatıdır. 81 ilde yaşayan 76 milyon insanımızın, bu ülkeyi yöneten, yönetimine talip olan herkese ortak talimatıdır."
     Talimatın bugüne kadar iktidar olmuş veya olmamış partilerin hepsine yapıldığını ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti:
     "Peki soruyorum, terörü bitirmek istediler de Yozgatlılar ne yapıyorsunuz durun mu dedi- Teröre silah bıraktıracağız diye adım attılar da aman silah bıraktırmayın diyen mi oldu- Kanı durduracağız dediler de aman kan aksın diyen mi oldu- Bir daha şehitlerimiz terörle mücadelede en azından olmayacak dediler de Yozgatlılar veya Türk milleti aman ne yapıyorsunuz diye onların elinden, ayağından mı tuttu- Terörü bitirmek adına hangi adımı attılar da millet buna hayır dedi."
    
     -"Bu iş bittiğinde Türkiye kazanacaktır"-
    
     Bozdağ, bugüne kadar uygulanan güvenlikçi politikalar dışında maalesef terörü sonlandırıcı başka adımlar atılamadığını ifade ederek, "Bütün dünyada terörle mücadelede yapılanlara baktığınız zaman güvenlikçi politikalarla netice almış hiçbir ülke yoktur, örnek gösteremezler" diye konuştu.
     Bozdağ, şunları söyledi:
     "Bir yandan güvenlik önlemi alarak, bir yandan terörün istismar ettiği zeminleri kurutarak, bir yandan da başka adımlar atarak bu konuda, her alanda toplu bir mücadele yürütülmüştür. Bizim yaptığımız bu anlamda terörü sonlandırmak için atılacak güvenlik politikaları dahil hangi adım varsa o adımı atmak, hangi enstrümanı kullanarak netice alabileceksek tereddütsüz o enstrümanı kullanmak. Çünkü bu iş bittiğinde Türkiye kazanacaktır, 76 milyon insanımız kazanacaktır. O yüzden bu noktada talimatı milletimizden alarak bu süreci başlattık. Bu süreci de milletimizle beraber yürütüyoruz, yürütmeye devam edeceğiz."
    
     -"Terör, 76 milyon insanın, bütün siyasi partilerin sorunudur"-
    
     Terörün sadece AK Partinin, Yozgatın veya Güneydoğudaki bazı illerin sorunu olmadığına dikkati çeken Bozdağ, "Terör, bir partinin veya bazı partilerin değil, bir bölgenin veya bazı illerin değil, bütün Türkiyenin, 76 milyon insanın, bütün siyasi partilerin ortak sorunudur. Siyaset üstü bir sorundur. Öyle bakmamız lazım" dedi.
     Bozdağ, şöyle devam etti:
     "Eğer biz terör konusunu siyaset üstü bir konu olarak ele almaz, bunu siyasi rekabetin bir unsuru olarak değerlendirirsek hem biz kaybederiz hem bunu yapan partiler hem de milletimiz ve ülkemiz kaybeder. Ne yazık ki yıllar yılı, terör iç siyasi rekabette bir enstrüman olarak kullanılmış, bazı siyasi partilerimiz, evladı şehit olmuş anamız-babamız ciğer paresine yanarken orayı adeta miting alanına çevirmiş, bazıları da bunu hükümete, iktidara saldırı için bir vesile içtihat etmiştir. Böyle bir şey olabilir mi- Terör vurdukça iktidara vurmak için malzeme buldum diyen, iktidara yüklenen hastalıklı bir siyaset anlayışıyla biz yol aldığımızda bu meseleleri çözemeyiz. Başka ülkeler, iktidar kimse farklı düşünebilir, farklı görüşlere sahip olabilirler ama konu terörle mücadele ise iktidarla beraber olmanın yolunun seçtiler, öyle netice aldılar. Bugün Türkiyeyi AK Parti yönetiyor, dün başkaları yönetiyordu. Bizim siyasi partilerimiz kim yönetiyorsa, millet kime yönetme yetkisini vermişse onlarla beraber olsalar, görüşleri varsa söyleseler ve bu sorunun üzerinden birlikte topyekün aşabilmenin gayretini ortaya koysalar kıyamet mi kopar-"
    
     -"Korkularla, paranoyalarla büyük Türkiye olmaz"-
    
     Ana muhalefet ve muhalefet partisinin terör sorunun çözümüne yönelik iftira, çarpıtma, millete korku pompalama ve "ülke bölündü, bölünüyor" lafını milletin kabullenmesini, buna inanmasını sağlamak için kara propagandadan başka hiçbir şey yapmadığını savunan Bozdağ, "Korkularla, paranoyalarla büyük Türkiye olmaz. Eğer biz Türkiyeyi büyüteceksek önce bu korkulardan kurtulmamız lazım" diye konuştu.
     Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Biz korkulara teslim olan millet, devlet hiç olmadık. Her zaman neyi, ne zaman, nasıl yapacağını bilen bir millet ve devlet olarak yola devam ettik. Türkiye, bundan sonra da bu korku tellallarına rağmen cesaretle yoluna devam edecek, bu meseleyi de Allahın izniyle aşacak" ifadesini kullandı.
    
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber AK Parti Yozgat İl Danışma Meclisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER