AK Parti Zonguldak Milletvekili Ulupınar:

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ulupınar: -Güçlü yerel yönetimler oluşturulacaktır


ZONGULDAK (A.A) - AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, güçlü yerel yönetimlerin oluşturulacağını bildirdi.
     Ulupınar, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların kamu yönetimine daha fazla katılımının sağlanmasını amaçladıklarını söyledi.
     Kanun tasarısıyla kamu yönetimi etkinliği, verimliliği ve vatandaşların artan hizmet beklentilerinin karşılanacağını anlatan Ulupınar, şunları kaydetti:
     Mahalli idarelerimiz gelişecek ve etkin hizmet üretme kapasitesine sahip hale gelecektir. Günümüzde küreselleşmeyle birlikte yönetim anlayışı değişmekte ve değişim beraberinde büyükşehir belediyelerinin oluşumuna ortam hazırlamaktadır. Sanayileşme, ulaşım ve çevre gibi artan sorunların hizmet üretme kapasitesi ve yeterli mali kaynaktan yoksun küçük ölçekli mahalli idarelerce çözülmesi mümkün değildir. Uygun büyüklükte hizmet üretecek güçlü yerel yönetimlerin olmayışı vatandaşlarımızın yerel yönetimlerden beklediği kamu hizmetlerinin kaliteli bir biçimde karşılanamama sorununu ortaya çıkarmaktadır. Bu kanun tasarısının yasalaşmasıyla güçlü yerel yönetimler oluşturulacaktır. Büyükşehir sınırları içerisinde bulunan 2 bin nüfusun altında bulunan bin 582 belde belediyemiz kapatılacaktır. Büyükşehir belediye sayısı 29a çıkacaktır.
    
     Muhabir: İbrahim Tığ / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber AK Parti Zonguldak Milletvekili Ulupınar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER