AK Partili kadınlar Diyarbakırda

AK Partili kadınlar Diyarbakırda -AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit başkanlığında kente gelen milletvekilleri ve Kadın Kolları MYK üyeleri Diyarbakırlı kadınlarla bir araya geldi -Akşit: Çocuğu dağa çıkmış,


DİYARBAKIR (A.A) - AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Çocuğu dağa çıkmış teröre bulaşmış kişilerin de çocukları açısından biz o anneleri kıymetli tutuyoruz, baş tacı yapıyoruz dedi.
     Akşit başkanlığında, aralarında Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan, Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar ve Sivas Milletvekili Nursuna Memecanın da bulunduğu 24 kadın milletvekili ve Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakıra geldi. Heyet ilk olarak Bağlar ilçesindeki Bağlar Kaymakamlığı Kadın Destek Merkezini ziyaret ederek, merkezdeki kurslarda eğitim alan kadınlarla görüştü.
     Merkez müdürü Elif Baldan kurslarla ilgili bilgi alan Akşit ve milletvekilleri kurslarda eğitim alan kadınların hazırladığı el emeği göz nuru ürünleri inceledi.
     Kadın Destek Merkezinde 7 ayda bin 145 kadının eğitim gördüğü bilgisini alan Akşit, merkez yöneticilerini, öğretmenlerini ve kursa katılan kadınları kutladı.
     Merkezden çıkışta heyet adına açıklama yapan Akşit, Biz Birlikte Türkiyeyiz sloganıyla yola çıkan AK Partili kadınlar olarak Diyarbakıra geldiklerini belirterek, Amacımız Diyarbakırlılarla bu mübarek ramazan gününde kucaklaşmak, onlarla sohbet etmek, onları dinlemek ve sorunlarını paylaşmaktır diye konuştu.
     Akşit, kentte ilk olarak özellikle göçle kente gelen kadınlara destek olmak, meslek edindirmek amacıyla açılmış olan merkezi ziyaret ettiklerini ve kadına bir şeyler öğretildiğinde karşılığının misli misli geri alındığının örneklerini burada gördüklerini ifade ederek, Kadınlar çok güzel çalışmalar yapmış. Kadınlar açılan kurslar ile hem meslek ediniyor hem el becerisi kazanıyor hem de ev ve dolayısıyla ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Merkez yöneticilerini ve öğretmenlerini tebrik ediyor, kadınları da canı gönülden kutluyorum. İşte Türk kadını böyle olmalı diyorum. Verileni alıp en iyi şekilde değerlendiren. Bu bölge bizim. Varsa sorunları da bizim. Sorun yok demiyoruz. Çözmek de bizim boynumuzun borcu. Biz bu amaçla buradayız, elimizden gelen desteği vermek ve sorunları paylaşmak için dedi.
    
     -Gönül ister ki bölünmeler olmasın-
    
     Akşit, bir gazetecinin, Batıda şehit anneleri ile görüşmüşsünüzdür. Güneydoğuda çocuğu dağda olan annelere bir çağrınız var mı- sorusuna, AK Parti olarak Milli Birlik ve Kardeşlik Projesinde anneler ağlamasın diye bir bölümün yer aldığını anımsatarak, Çocuğu dağa çıkmış teröre bulaşmış kişilerin de çocukları açısından biz o anneleri kıymetli tutuyoruz baş tacı yapıyoruz. Hepsi bizim anamız hepsi bizim evladımız. Ama gönül ister ki bu tür bölünmeler olmasın. Biz terörü o boyutu ile olsun, etnik köken boyutu ile olsun her tür ayrılığa karşıyız. Tam tersine bu farklılıkları çok renklilik ve ülkemizin zenginliği kabul ediyoruz. Biz Birlikte Türkiyeyiz, biriz, beraberiz ve birlikte Türkiyeyiz diyoruz yanıtı verdi.
     Geziye ilk olarak Diyarbakırdan başlanmasının hatırlatması üzerine de Akşit, Diyarbakır da illerimizden birisi. Tabii ki önemli bir bölge ve bölgede önemli bir il. Biraz farklılığı olsun. Gönlümüzden böyle geçti. Önce Diyarbakırdan başlayalım, ramazanı burada hayırlayalım, onlarla birlikte iftar açalım, kardeşliğimizi duygularımızı paylaşalım dedik diye konuştu.
    
     Muhabir: Sema Kaplan - Şaban Yılmaz
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber AK Partili kadınlar Diyarbakırda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER