Akademisyenler Günü Projesi

Akademisyenler Günü Projesi -Proje kapsamında Gümüşhane Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürlüğü yönetici, öğretmen ve öğrencilerine seminer verildi


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürlüğünün Akademisyenler Günü Projesi kapsamında seminer düzenlendi.
     Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Palancı tarafından 11 ve 12 sınıf öğrencilerine yönelik sınav kaygısı konusunda seminer verildi.
     Palancı, beyinde oluşan enerjinin olumsuz düşüncelere değil davranışlara yönlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, özellikle sınav kaygısını yenmek için egzersiz ve yürüyüşlerin çok etkili olduğunu, bu nedenle kaygı ile baş edebilmede günlük olarak 30 dakikalık yürüyüşün çok etkili olduğunu söyledi.
     Palancı, yönetici ve öğretmenlere ise davranış problemleri olan çocukların eğitimi konulu seminer verdi. Palancı, özellikle öğrencilerin yetersizliklerine değil yeterliliklerine yönelerek çocuklara pozitif bir eğitim ortamı oluşturmanın çok etkili olacağını vurguladı.
     Seminer sonunda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Yrd. Doç. Dr. Palancıya plaket verdi.
    
     Muhabir: Engin Doğru
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Akademisyenler Günü Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER