Akaydın keşif ekibiyle İbradıyı gezdi

Akaydın keşif ekibiyle İbradıyı gezdi


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İbradıyı gezdi.
     Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri tanıtmak amacıyla geziler düzenleyen keşif ekibi, İbradı-Gembos bölgesine gezi düzenledi. Geziye, keşif ekibi üyelerinin yanı sıra Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök de katıldı.
     İbradı ilçesinde tarihi konakları gezen ekip, tarihi Arapastık kestane ağacını inceledi. Belediye başkanlarının aralarında bulunduğu ziyaretçilerden oluşan 20 kişi el ele tutuşarak ağacın gövdesini kucakladı.
     Ormana beldesindeki tarihi konakları inceleyen ziyaretçiler, son olarak önce Antalya il sınırlarında yer alan, daha sonra Konya il sınırına dahil edilen 13 kilometrelik alandaki taş ocaklarını inceledi.
     Akaydın, uzun zamandır konuyu basından takip ettiğini söyledi. Antalyanın mülki sınırlarının tacize uğradığını savunan Akaydın, "Tacizin yanı sıra bir yandan da doğa katliamı yaşanıyor. Burası çok kıymetli bir havza. Dünyanın ikinci en büyük yer altı mağarası olan Altıbeşik Mağarasının suyu geçiyor" dedi.
     Altınbeşik Mağarasının yaban hayatının önemli bir yaşam alanı olduğunu anlatan Akaydın, "Burası özellikle yaban keçiler açısından çok önemli. Beklentimiz yargının bu haksızlığı gidermesi" diye konuştu.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Akaydın keşif ekibiyle İbradıyı gezdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER