Akçakaleye top mermisi düşmesi

Akçakaleye top mermisi düşmesi -Vali Güvenç: Saat 16.30 sularında Suriye tarafından sınır bölgemize 3-4 tane top mermisi düştü, bunlardan bir tanesi boşalttığımız birinci bölgede değil, ikinci bölgede bir evimize isabet etti maal


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Akçakeleye top mermisi düşmesine ilişkin, Saat 16.30 sularında Suriye tarafından sınır bölgemize 3-4 tane top mermisi düştü, bunlardan bir tanesi boşalttığımız birinci bölgede değil, ikinci bölgede bir evimize isabet etti, maalesef bunun sonucunda 5 tane vatandaşımızı kaybettik dedi.
     Vali Güvenç, Akçakale Belediye Başkanlığında, Kaymakam Eyüp Fırat, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve diğer yetkililerle bir toplantı yaptı.
     Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Güvenç, olayın tüm yönleriyle değerlendirildiğini söyledi.
     Saat 16.30 sularında Suriye tarafından sınır bölgemize 3-4 tane top mermisi düştü, bunlardan bir tanesi boşalttığımız birinci bölgede değil, ikinci bölgede bir evimize isabet etti, maalesef bunun sonucunda 5 tane vatandaşımızı kaybettik diyen Güvenç, ölenlere Allahtan rahmet, ailelerine sabır diledi.
    
     -Soğukkanlı olmak lazım
    
     Olayda aralarında polis memurlarının da olduğu 10 kişinin yaralandığını, bunlardan 2sinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu ifade eden Güvenç, şöyle konuştu:
     İkisinin durumu ağır gözüküyor. Hayati tehlike beklemesek de ağır gözüküyor. Tedavileri yapılıyor. Milletimizin başı sağolsun, kederli ailelerine kaymakamımıza, belediye başkanımıza başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Soğukkanlı olmak lazım, öfkelenmemek lazım, acımız ne kadar büyük olursa olsun sağduyumuzu kaybetmememiz lazım. Sayın Başbakanımızı bilgilendirdik. Ankarada gerekli toplantıları yapıyorlar. Vatandaşımızı sağduyuya, soğukkanlı olmaya davet ediyorum. Öfkemiz, üzüntümüz ne kadar fazla olursa olsun akılcı davranmak zorunda olduğumuzun altını çiziyorum.
     Vali Celalettin Güvenç, ayrıca bir soru üzerine ölenlerin iki aileden olduğunu söyledi.
     Güvenç, ilçede bir süre önce sınıra yakın bölgede 30 evin tedbir amaçlı boşaltıldığını ve okuların da tatil edildiğini sözlerine ekledi.
     Bu arada Vali Güvençin basın açıklamasının ardından belediye binası önünde toplanan bir grup, olayları protesto etti. Grup, polisin uyarısıyla dağıldı.
    
     Muhabir: Ekip/ Mehmet Güldaş / İsmail Fidan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Akçakaleye top mermisi düşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER