Akdeniz Oyunlarına doğru

Akdeniz Oyunlarına doğru -Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Mersinde kalıcı izler bırakmayı hedefliyoruz. Yapılan tesislerin tamamı, kalıcı eserler -Stadyum dışındaki birinci fazda ihale edilen projelerin teslim tarihi 31 Ar


MERSİN (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Akdeniz Oyunları sayesinde Mersine kalıcı eserler vermeyi hedeflediklerini belirterek, Stadyum dışındaki birinci fazda ihale edilen projelerin teslim tarihi 31 Aralık 2012. Yani 2013 yılına sarkmadan tesisleri teslim alıp, testlerine başlamak istiyoruz dedi.
     Bakan Kılıç, 2013 yılında Mersinde gerçekleştirilecek Akdeniz Oyunları için kentte yapılan tesislerin inşaatlarında incelemede bulundu. Mersin Üniversitesi Çiftlik Köyü Yerleşkesinde Akdeniz Oyunları kapsamında hizmet verecek Gönüllü İletişim Merkezinin açılışını da gerçekleştiren Kılıç, Akdeniz Oyunları Koordinasyon Merkezini ziyaret etti. Burada basını bilgilendirme toplantısı düzenleyen Kılıç, yaptığı konuşmada, 2013 yılı Haziran ayının hem Mersin için hem de Akdeniz ülkeleri için son derece önemli bir tarih olacağını söyledi.
     Akdeniz Oyunları ile ilgili hazırlık sürecinin tüm yönleriyle hızla sürdüğünü ifade eden Kılıç, inşaat çalışmalarının Ankaradan gelen heyet tarafından yerinde denetlendiğine dikkati çekerek, Zamana karşı bu yarışta kaybedecek bir tek günümüz bile yok. O yüzden çok dakik ilerlemek zorundayız. Normal şartlarda 7 yıl olan hazırlık sürecini 10-18 ay gibi kısıtlı bir zaman içerisine sıkıştırarak hareket ediyoruz dedi.
     Londra Olimpiyatlarının 10 bin, Paralimpik Oyunlarının ise 4 bin 500 sporcunun katılımıyla icra edildiğini bildiren Kılıç, şöyle devam etti:
     Büyüklüğü dile getirmek adına bu rakamlar önemli. Akdeniz Oyunlarına Mersinde yaklaşık 6 bin spor adamının katılımı bekleniyor. Bu yönüyle bakıldığında yarı olimpik diyebileceğimiz büyük bir organizasyona Mersinde ev sahipliği yapmış olacağız. Akdeniz Oyunları kapsamında binicilik ve durgun su sporları olmak üzere 2 branşı Adanada icra edeceğiz. Bunun dışındaki branşlar şu anda inşaatı süren tesislerde yani Mersinde organize edilecek.
     Kılıç, organizasyon ve öncesindeki hazırlık süresinde gönüllük konusunda başta Mersin ve Adana olmak üzere yöre halkına önemli görevlerin düştüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:
     Mersinde kalıcı izler bırakmayı hedefliyoruz. Yapılan tesislerin tamamı, kalıcı eserler. Bunların içerisinde hiç prefabrike eser yok. Organizasyon sonrasında başka bir yere taşınması düşünülen tek bir yer yok. Bu tesisler sayesinde Mersin bölgesinde spor kenti kimliği kazanacak. Başta atletizm olmak üzere özellikle bazı branşlarda çok önemli sporcular yetiştiren Mersinimizin, şehre kazandıracağımız tesislerin de katkısıyla çok sayıda marka ismi milli takımlarımıza kazandırmaya devam edeceğini düşünüyorum. Bu yolda gerek organizasyon, gerekse inşaat aşamasında emek veren herkese teşekkür ederim.
     Hazırlıklar kapsamında kentte yapımı süren Akdeniz Oyunları köyü, kapalı ve açık tenis kortları, bin ve 7 bin 500 seyirci kapasiteli spor salonu, stadyum, milli sporcu Nevin Yanıtın adını taşıyacak atletizm pisti, atıcılık poligonu, olimpik yüzme havuzu ve jimnastik salonunun görüntülerini basın mensuplarına gösteren ve tesisler hakkında detaylı bilgi veren Bakan Kılıç, tüm projelerde özgün tasarımlara öncelik verildiğini, bu projelerin benzerini Türkiyenin başka bir yerinde görmenin mümkün olmayacağını kaydetti.
    
     -Caretta logosuna sahip çıkın-
    
     Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Kılıç, yapılacak tesislerde Mersinli sporcuların isimlerinin verilip verilmeyeceği yönündeki soruyu şöyle yanıtladı:
     Mersinli isimleri tercih etmek bizim önceliğimiz olur. Mesela Nevin Yanıt gibi. Elbette ki bundan Nevin ve ailesi gurur duyacaktır. Ama biz de öyle bir sporcuya sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz. Dünya veya Olimpiyat şampiyonlarının isimlerini de kendi memleketlerinde yaşatabiliriz. Madem ki, söz buraya geldi; İstanbulda bizim Mersinli Ahmet adını taşıyan bir güreş eğitim merkezimiz var. Çok eskidi ve artık hizmet veremez hale geldi. Sarıyerdeki güreş eğitim merkezini yıkıp, yerine çok modern bir tesisi inşa edeceğiz. Adı yine Mersinli Ahmet olacak. Türk sporumuza değerler katan bu marka isimleri yaşatmak, hepimizin boynunun borcu. Servet de, olimpiyatlarda Türk Bayrağını dalgalandırdı. İstedik ki Servetin adı da bir büyük şehrimizde yaşasın. Akdeniz Oyunları vesilesiyle tesis yoğunlaşması yaşayan Mersinde adı yaşatılsın istedik. Var olan diğer isimlerde bu konuda değerlendirilecek. Gelecek tekliflere açığız.
     Mersindeki iş yerlerinde ve kurumlarımızda carettamızın yeterince kullanıldığı kanaatinde değilim. Biz carettayı Mersinin çok önemli bir değeri olduğu için kabul ettik. Mersin caretta-caretta kaplumbağalarının çok önemli bir yuvalama merkezi. Biz bu caretta logomuz sayesinde tüm Akdeniz ahalisine bu canlının merkezi Mersin demiş oluyoruz. Dolayısıyla bu logoya da Mersinlilerin sahip çıkması gerekir.
     Bakan Kılıç, daha sonra basına kapalı olarak organizasyon yürütme komitesi üyeleriyle görüşmelerine devam etti.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Akdeniz Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER