Akkuyuda kurulacak nükleer santral

Akkuyuda kurulacak nükleer santral -Mersin Nükleer Karşıtı Platformunca, santrali protesto etmek amacıyla Büyükeceli beldesinde çadır kampı kuruldu


MERSİN (A.A) - Mersin Nükleer Karşıtı Platformunca (NKP), Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde yapılacak Akkuyu Nükleer Santralini protesto amacıyla çadır kampı kuruldu.
     Mersin NKP dönem sözcüsü Sabahat Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Ağustosa kadar sürecek kamp çerçevesinde, ilk gün çadırların kurulduğunu belirtti.
     Kampa Türkiyenin çeşitli yerlerinden katılım olduğunu ifade eden Aslan, kampın 2. gününde ise BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı Ömer Şahinin destek ziyaretinde bulunduklarını vurguladı.
     Akkuyu Nükleer Santral projesinin çevre ve insan sağlığını bozacağını, bölgenin tarımına ve turizmine darbe vuracağını öne süren Aslan, şunları kaydetti:
     Başta Akkuyu Nükleer Santrali olmak üzere tüm nükleer santrallere, ülkemizin nükleer çöplük olmasına ve nükleer silahlara karşı durmak amacıyla Büyükeceli Beldesi Akkuyu mevkinde kurduğumuz çadır kampı, 31 Ağustos tarihine kadar sürecek. Santrale karşı imza kampanyası başlattık. Bunu çevre belde ve köylerde sürdüreceğiz. Ayrıca kamp süresince düzenleyeceğimiz çeşitli etkinliklerle santrali protesto edeceğiz. Herkesi, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini, yaşam haklarını savunmak için nükleere inat yaşasın hayat sloganıyla kurduğumuz kampa,destek vermeye davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Veli Gürgah/Süleyman Tıraş/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Akkuyuda kurulacak nükleer santral Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER